Hlavní obsah

Jágr má nového spoluhráče, do Floridy přichází obránce Yandle

Sunrise

Hokejový obránce Keith Yandle se stal definitivně posilou Floridy. Panthers získali devětadvacetiletého Američana v úterý z New Yorku Rangers a ve čtvrtek se s ním dohodli na sedmileté smlouvě celkem na 44,45 miliónu dolarů. Yandle se mohl stát 1. července nechráněným volným hráčem.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Keith Yandle (vlevo) bude od příští sezóny hrát za Floridu.

Článek

Bývalý hráč Arizony (dříve Phoenixu) by se měl stát výraznou posilou Floridy a zvýšit ambice týmu okolo čtyřiačtyřicetiletého českého útočníka Jaromíra Jágra. Lukrativní kontrakt Yandlemu zaručí roční příjem 6,35 miliónu dolarů, prvních šest let navíc nemůže být bez svého souhlasu vyměněn.

"Jsme nadšení. Ukazuje to, že nejlepší hráči chtějí vyhrávat s Floridou. Keith chce získat Stanleyův pohár. Proto jsme byli jeho hlavní prioritou," uvedl pro deník Miami Herald spolumajitel Panthers Doug Cifu. Yandle přišel z Rangers výměnou za dvě volby v draftu.

V uplynulé sezóně si produktivní zadák připsal v 82 zápasech 47 bodů za pět branek a 42 asistencí. V pěti duelech play off přidal gól. Celkem má na kontě ve slavné soutěži 661 utkání a 369 kanadských bodů, dalších 31 bodů zaznamenal v 51 startech v bojích o Stanleyův pohár.

Reklama

Související témata: