Hlavní obsah

Calgary získalo hokejového brankáře Elliotta ze St. Louis

Buffalo

Hokejový brankář Brian Elliott se v NHL stěhuje ze St. Louis do Calgary. Flames získali jednatřicetiletého Kanaďana během pátečního draftu v Buffalu výměnou za 35. místo dnešního výběru a ještě možnou pozici ve třetím kole v roce 2018. Calgary mělo dosud pod smlouvou na postu gólmana jen Čecha Davida Ritticha, který po působení v Mladé Boleslavi uzavřel před dvěma týdny kontrakt jako nedraftovaný volný hráč.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Brian Elliott se stěhuje ze St. Louis do Calgary.

Článek

Elliott v St. Louis soupeřil o pozici jedničky s Jakem Allenem, který v základní části odchytal 47 utkání, ale v play off už jen pět. Přednost měl Elliott, jenž si v 18 duelech před vyřazením ve finále Západní konference udržel průměr 2,44 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 92,1 procenta a jednou udržel čisté konto.

V základní části Elliott nastoupil ve 42 duelech, vládl celé NHL s úspěšností rovných 93 procent, s průměrem 2,07 gólu se podělil o druhé místo a vychytal čtyři nuly. "Má skvělá čísla, je jedním z nejlepších brankářů v lize za poslední sezony," řekl zámořským médiím generální manažer Flames Brad Treliving.

Elliott má ještě na příští rok platný kontrakt z původní tříleté smlouvy, která mu zaručuje průměrný roční příjem 2,5 milionu dolarů. Pokud s ním Calgary prodlouží spolupráci, získá St. Louis volbu ve třetím kole draftu 2018.

Calgary mělo v uplynulé sezoně nejhorší procento úspěšnosti gólmanů (89,8) ze všech týmů v NHL. Celému kvartetu Jonas Hiller, Karri Rämö, Joni Ortio a Niklas Bäckström, které do hry zasáhlo, skončily kontrakty. Hiller se vrátil do rodného Švýcarska do Bielu. Bäckström, jenž přišel v březnu z Minnesoty, odešel do IFK Helsinky. Rämö se stane 1. července v NHL nechráněným volným hráčem a Ortio může být chráněným volným hráčem.

Reklama

Související témata: