Hlavní obsah

Mrázek si psal s Čechem a vyhlíží smlouvu

Karlovy Vary

Před čtyřmi lety na vyhlášení nejlepších českých hokejistů přijel převzít cenu pro nejúspěšnějšího juniora. „A potkával jsem tu své vzory, hráče z NHL, a říkal si, jak bych si tu soutěž jednou chtěl zahrát,“ vyprávěl gólman Petr Mrázek, jenž se o víkendu v Karlových Varech objevil už jako čtvrtý nejlepší český hráč minulé sezóny a gólman Detroitu Red Wings.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólman Detroitu Petr Mrázek.

Článek

Velmi pravděpodobně jím bude i v nové sezóně. Roční kontrakt čtyřiadvacetiletému brankáři sice končí, ale Detroit nechce Mrázka pustit konkurenci. Generální manažer Ken Holland dokonce prohlásil, že s vítkovickým odchovancem počítá na pozici jedničky.

„Jsem za ta slova rád, ale sezóna je dlouhá, nikdy nevíte, co se stane," zůstává Mrázek opatrný. „A smlouva? Něco už se rýsuje," připouští s tím, že kontrakt by měl mít delší trvanlivost než jen jednu sezónu. Red Wings se v pátek po dohodě s Arizonou uvolnila pod platovým stropem zátěž ve výši 7,5 mil. dolarů za Pavla Dacjuka, jenž se vrátil do Ruska.

Mrázek sleduje situaci přes svého agenta Roberta Spálenku a užívá si volnějších dnů. S přítelkyní Sárou Olivovou zvažoval cestu do Chorvatska, kde hraje turnaj v plážovém volejbale, ale nakonec dal přednost individuální přípravě a účasti na Zlaté hokejce. Ani plán cesty na některý ze zápasů fotbalového mistrovství Evropy nevyšel. „Ale psal jsem si s Petrem Čechem, říkal, jak ho to mrzí, že postup měli ve svých rukou," tlumočil konverzaci s reprezentačním gólmanem, se kterým ho pojí stejná zastupující agentura.

Reklama

Související témata: