Hlavní obsah

Hertlovo San Jose získalo útočníka Boedkera a zadáka Schlemka, Tampa udržela Hedmana

New York
Aktualizováno

Hokejisté San Jose, letošní finalisté Stanleyova poháru, získali po otevření trhu s volnými hráči posilu do ofenzivy v podobě dánského útočníka Mikkela Boedkera. Ten s klubem podepsal čtyřletou smlouvu s celkovým příjmem 16 milionů dolarů. Rovněž čtyřletý kontrakt uzavřel se Sharks i obránce David Schlemko. Za toto období si vydělá celkem 8,4 milionu dolarů.

Foto: Sanchez Jose Marcio, ČTK

Tomáš Hertl bude mít v San Jose nové spoluhráče

Článek

Osmička draftu 2008 Boedker působil dlouhodobě ve Phoenixu a v klubu zůstal i poté, co se Coyotes přestěhovali do Arizony. Až v minulém ročníku byl vyměněn do Colorada. Za celou uplynulou sezonu si šestadvacetiletý Dán, který je ve Výběru Evropy pro Světový pohár v Torontu, připsal v 80 zápasech 51 bodů (17+34). Svou bilanci v základní části tak vylepšil na 463 utkání a 225 bodů za 84 gólů a 141 asistencí. Ve 20 duelech play off přidal čtyři trefy a pět nahrávek.

Devětadvacetiletý Schlemko byl do sezony 2014/15 Boedkerovým spoluhráčem. Během ní se přesunul do Dallasu a pak ještě do Calgary. Minulý ročník strávil v New Jersey a prožil svou nejlepší sezonu v NHL, když za 67 utkání nasbíral 19 bodů (6+13).

Tampa si pojistila Hedmana i Vasilevského

Manažeři Tampy Bay udrželi po ofenzivní hvězdě Stevenu Stamkosovi i oporu defenzivních řad Victora Hedmana. Pětadvacetiletý Švéd se dohodl s generálním manažerem Stevem Yzermanem na novém osmiletém kontraktu na 63 milionu dolarů, který začne platit od sezony 2017/18.

Hedman, kterému za rok skončí pětiletý kontrakt s platem rovných čtyř milionů dolarů za sezonu, si díky nové smlouvě vydělá ročně v průměru 7,875 milionu dolarů. Dvojka draftu z roku 2009 má v NHL na kontě 470 utkání a 229 bodů za 49 gólů a 180 asistencí. V 65 duelech play off přidal šest branek a 31 přihrávek.

Na nové tříleté smlouvě na 10,5 milionu dolarů se rovněž s Tampou domluvil ruský brankář Andrej Vasilevskij, jenž měl u loňského finalisty Stanley Cupu zajištěné působení ještě na nadcházející sezonu. Jednadvacetiletý Vasilevskij, kterému za rok skončí tříletý nováčkovský kontrakt se základním příjmem 925 tisíc dolarů na sezonu, si tak výrazně polepší.

Útočník Perron se vrací do St. Louis

V permanenci byli i funkcionáři Blues, kteří získali Kanaďana Davida Perrona z Anaheimu a gólmana Huttona z Nashvillu. Osmadvacetiletý útočník se po třech letech stěhuje zpátky do St. Louis, kde jako nechráněný volný hráč podepsal s Blues dvouletý kontrakt celkem na 7,5 milionu dolarů.

Perron v roce 2013 odešel z St. Louis do Edmontonu, následně se stěhoval do Pittsburghu a za Anaheim hrál od poloviny ledna. V NHL má na kontě 570 utkání a 332 bodů za 141 branek a 191 asistencí. V 31 duelech play off zaznamenal tři góly a 10 přihrávek.

Stejným způsobem získalo St. Louis i Cartera Huttona, ten však uzavřel dvouletou smlouvu na 2,25 milionu dolarů. Třicetiletý brankář strávil poslední tři sezony v Nashvillu, kde byl dvojkou Pekky Rinneho. Nyní by se na tuto pozici u Predators mohl posunout  Marek Mazanec.

Dres také změnil útočník Jamie McGinn, jenž se dohodl na tříleté smlouvě na 10 milionů s Arizonou. Sedmadvacetiletý Kanaďan začal uplynulý ročník v Buffalu, ale od konce února působil v Anaheimu.

Nové angažmá má i ruský obránce Fjodor Tjutin. Po předčasném odchodu z Columbusu  se dvaatřicetiletý mistr světa z roku 2008 domluvil s Coloradem na roční smlouvě zaručující dva milion dolarů.

Pittsburgh prodloužil s manažerem Rutherfordem

Vedení úřadujícího vítěze Stanleyova poháru se dohodlo na prodloužení smlouvy o tři roky s generálním manažerem Jimem Rutherfordem. Sedmašedesátiletý Rutherford k Penguins přišel v roce 2014 po své rezignaci v Carolině a nahradil Raye Shera. Vítězný tým poskládal už podruhé v kariéře, s Hurricanes získal Stanleyův pohár v roce 2006.

Od Tučňáků naopak odchází obránce Ben Lovejoy, jenž bude pokračovat v NHL za New Jersey. Dvaatřicetiletý Američan se dohodl jako nechráněný volný hráč s Devils na tříleté smlouvě celkem na osm milionů dolarů. Lovejoy by měl v New Jersey nahradit švédského zadáka Adama Larssona, který byl vyměněn do Edmontonu za útočníka Taylora Halla.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články