Hlavní obsah

MacKinnon prodloužil s Coloradem o sedm let, Scheifele se upsal Jets ještě o rok déle

Denver
Aktualizováno

Kanadský hokejový útočník Nathan MacKinnon podepsal jako volný hráč novou sedmiletou smlouvu s Coloradem. Ta mu zaručuje celkový příjem 44,1 milionu dolarů, což je v průměru 6,3 milionu dolarů na sezónu. Avalanche si dvacetiletého mistra světa z loňského šampionátu v Praze vybrali v roce 2013 jako jedničku draftu. Dlouholetý kontrakt získal i útočník Winnipegu Mark Scheifele,který se kanadskému klubu upsal na osm let.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Jakub Voráček stíhá Kanaďana Nathana Mackinnona.

Článek

"Podpis dlouhodobé smlouvy s Nathanem byl pro nás prioritou léta. Je klíčovou postavou našeho týmu a bylo důležité, abychom si pojistili jeho služby," řekl  generální manažer Colorada Joe Sakic.

MacKinnon byl v uplynulé sezóně třetím nejproduktivnějším hráčem svého mužstva. Připsal si v 72 zápasech 52 bodů za 21 branek a 31 asistencí. Dohromady má v NHL na kontě 218 utkání a 153 bodů (59+94). V sedmi duelech play off zaznamenal dva góly a osm asistencí.

V roce 2014 získal Calder Trophy pro nejlepšího nováčka NHL. Kanadu reprezentoval na dvou MS a na zářijovém Světovém poháru v Torontu bude hrát za Výběr Severní Ameriky.

Letos MacKinnonovi skončil tříletý nováčkovský kontrakt se základním ročním příjmem 925 tisíc dolarů. Celkem si mohl přijít s bonusy až na 3,775 milionu dolarů za sezónu.

Scheifele se Winnipegu upsal na osm let

Útočník Mark Scheifele uzvařel s kanadským klubem nový osmiletý kontrakt na 49 milionů dolarů. Třiadvacetiletému Kanaďanovi letos vypršela tříletá nováčkovská smlouva a stal se chráněným volným hráčem. Scheifele má za sebou nejlepší sezonu v NHL, v květnu navíc s Kanadou vyhrál mistrovství světa v Rusku.

V uplynulém ročníku si Scheifele připsal v 71 zápasech 61 bodů za 29 branek a 32 asistencí. "Jsem samozřejmě rád, že jsem se zlepšil, ale vím, že mám před sebou ještě dlouhou cestu. Budu na sobě dál pracovat. Podpis takové smlouvy ještě sám o sobě nic neznamená," řekl Scheifele oficiálním stránkám klubu.

Jets si jej vybrali jako sedmičku draftu v roce 2011. Celkem má Scheifele na kontě v NHL 227 zápasů a 145 bodů (58+87). Ve čtyřech duelech play off si připsal jednu asistenci. S průměrným ročním příjmem 6,125 mil. dolarů si výrazně polepší, dosud si mohl vydělat i s bonusy maximálně 1,563 milionu dolarů za sezónu.

Na světovém šampionátu se v dresu Kanady letos představil podruhé a přispěl k triumfu devíti body za čtyři góly a pět přihrávek. Na zářijovém Světovém poháru v Torontu oblékne stejně jako MacKinnon dres Výběru Severní Ameriky.

Reklama

Související témata: