Hlavní obsah

Hokejisté na nebi. Hvězdy NHL se v Americe proletěly v českých Albatrosech

Praha

Nevšední zpestření vyzkoušeli v přípravě na další sezónu NHL dva hráči Detroitu. Justin Abdelkader a Dylan Larkin sundali brusle a zažili fičák, který je na ledě nepotká. Poznali adrenalin na obloze, když se stali na chvíli součástí skupiny, která provádí leteckou show několik kilometrů nad zemí. Oba američtí útočníci prožili v Michiganu umění Breitling Jet Teamu.

Foto: Profimedia.cz

Aero L-39C Albatros, ve kterých léta Breitling Jet Team. Umění tohoto uskupení ve vzduchu poznali před pár dny i hokejsité NHL Justin Abdelkader a Dylan Larkin z Detroitu.

Článek

Sedm Albatrosů L-39C vystoupalo do výšky tří kilometrů a hokejisté pocítili rychlost až 900 kilometrů za hodinu. Někdy na ledě oba hokejisté zažívají frmol, ale ten ve vzduchu byl pro ně úplně odlišný.

„Jen jsem se zaměřil, abych koukal dolů, nedíval jsem se kolem. Co ti kluci umí, to je neuvěřitelné. Můžete dosáhnout opravdu (velké) rychlosti. Když jsme přistáli, bylo to docela rychlé, cítil jsem žaludek v hrudníku," řekl pro hehockeynews.com Larkin.

Pro Abdelkadera nešlo o první podobný zážitek, s Modrými Anděly letěl už před pěti lety, tušil, co může čekat. „Věděl jsem, jak dýchat v letadle, to trochu pomáhá. Mačkal jsem nohy a snažil jsem se udržet krev v hlavě, protože, jestli ne... Byl jsem zvědavý, slyšel jsem, že někdo také omdlel," měl se na pozoru devětadvacetiletý útočník.

„Udělali jsme pár výkrutů, pak jsme šli vzhůru nohama a doleva," rozpovídal se Abdelkader o leteckém zážitku v českých strojích Albatros, které jsou při vodorovném letu schopny dosáhnout rychlosti přes 900 kilometrů za hodinu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články