Hlavní obsah

Rus v NHL nekompromisně sestřelil Voráčka a jeho helma letěla vzduchem

Praha

Stále na pozoru, kdo poleví v ostražitosti, se zlou se potáže. Naposledy poznal protihráče hodně zblízka v NHL i Jakub Voráček z Philadelphie. Rána, až mu odletěla helma z hlavy. Český útočník skončil na zádech. Moment, který ale neovlivnil českého reprezentanta. Buffalo vedlo 3:0, ale prohrálo s Letci 3:4 po samostatných nájezdech. A poslední gól vstřelil právě český forvard.

Foto: Chris Szagola, ČTK/AP

Tvrdý střet s Rusem zapomenut, Voráček slaví proměněný nájezd, Philadeplhia porazila Buffalo 4:3.

Článek

Pár minut zbývalo do konce zápasu, když Voráček získal puk, otočil se na modré čáře, přihrál, očima sledoval přihrávku, až přišel zničehonic strom od Rusa Dmitrije Kulikova a Čech skončil na zádech. Rodák z Kladna se rychle otřepal, odjel na střídačku, mezitím si klubko hráčů v místě nehody vyřizovalo následky akce.

Na led se ale Voráček hned nevrátil, pár střídání vynechal. „Cítil jsem se docela v pohodě. Když jsem vstal, byl jsem trochu nejistý, ale to je normální, byl to pořádný hit. Pak už to bylo dobrý a mohl jsem se vrátit," citoval českého útočníka server nhl.com.

„Je to bojovník a tvrdý chlap, který chce bojovat, vrátil se," dodal na adresu Voráčka kapitán Philadelphie Claude Giroux.

Reklama

Související témata: