Hlavní obsah

Jágr dostal stříbrnou hokejku, pak ho museli šít

NEW YORK

Hokejový útočník New York Rangers Jaromír Jágr zažil z úterý na středu v NHL rozporuplný večer. Před zápasem s městským rivalem z Islanders si nejprve užil slavnostní chvíle s bývalými hráčskými legendami Rangers a převzal ocenění za překonání klubových rekordů. V samotném utkání ale musel podstoupit šití a ještě se vyrovnávat s porážkou.

Článek

Zápas v Madison Square Garden začal se zpožděním, klub chtěl totiž ocenit Jágra za jeho přepis několika historických rekordů Rangers. Těmi nejdůležitějšími bylo stanovení nových rekordů v počtu bodů a branek za sezónu. Za V přítomnosti bývalých držitelů těchto milníků Jeana Ratellea a Adama Gravese převzal český hráč stříbrnou hokejku a památeční plaketu se zaznamenanými rekordy.

V samotném utkání se ale Rangers počáteční oslavou zřejmě nechali příliš ukolébat a po dvou třetinách prohrávali 0:3. V závěrečné třetině sice Jágr stihl přihrát na oba góly domácího týmu v podání Nylandera a Průchy, ale k vyrovnání už to nestačilo.

"Pokud budeme takhle hrát i v play-off, tak se moc daleko nedostaneme. A to bez ohledu na výhodu domácího prostředí," řekl Jágr po zápase deníku The New York Times. "Doufám, že nás to teď probere z uspokojení," dodal hráč, jenž musel během třetí třetiny na šití.

Shawn Bates z Islanders totiž zasáhl Jágra příliš zdviženou hokejkou do obličeje a natrhl mu horní ret. Ten začal českému útočníkovi prudce krvácet, takže mu jej týmový lékař musel zašít. Rozhodčí Batese ani přes evidentní hru vysokou holí nevyloučil.

Reklama