Hlavní obsah

Straka byl vyměněn z Philadelphie do New Jersey a zamířil na farmu. Do AHL putuje i Nakládal

Newark
Aktualizováno

Český hokejový útočník Petr Straka v NHL nově patří New Jersey. Devils získali čtyřiadvacetiletého plzeňského odchovance z Philadelphie výměnou za výběr v sedmém kole draftu v roce 2017 či 2018. V novém působišti byl Straka hned poslán na farmu do Albany. Do nižší AHL putuje i obránce Jakub Nakládal, jehož vedení klubu poslalo do Charlotte.

Foto: Profimedia.cz

Hokejový útočník Petr Straka.

Článek
Fotogalerie

Straka má na kontě tři zápasy v NHL za Philadelphii ze sezony 2014/15 a připsal si v nich dvě asistence. V minulém ročníku si na farmě Flyers v Lehigh Valley připsal v 64 duelech 37 bodů za 19 branek a 18 přihrávek. V tomto ročníku čeká na svůj první zápas.

Původně Straku draftoval v NHL v roce 2010 v druhém kole jako celkově 55. hráče v pořadí Columbus, ale smlouvu s ním neuzavřel. Nováček roku v QMJHL ze sezony 2009/10 pak podepsal v roce 2013 tříletý nováčkovský kontrakt s Flyers.

Letos v létě Straka jako chráněný volný hráč uzavřel nový roční dvoucestný kontrakt na 650 tisíc dolarů. Při pobytu na farmě má příjem 90 tisíc dolarů.

Do zámoří odešel Straka z Plzně už v roce 2009 a hrál čtyři roky v juniorské QMJHL za Rimouski a Baie-Comeau. Pak se přesunul do AHL, kde v záložních týmech Philadelphie Adirondack a Lehigh Valley nasbíral v 192 duelech 88 bodů za 42 tref a 46 přihrávek.

Nakládal míří na farmu Caroliny do Charlotte

Hurricanes osmadvacetiletého Nakládala zařadili na listinu volných hráčů, odkud si jej jiný klub NHL nevybral.

Nakládal je už čtvrtým českým účastníkem zářijového Světového poháru v Torontu, který v novém ročníku NHL putoval na farmu. Předtím podobný osud potkal brankáře Ondřeje Pavelce ve Winnipegu, obránce Zbyňka Michálka v Arizoně a také jeho bratra, útočníka Milana Michálka v Torontu.

Nakládal podepsal s Hurricanes jako nechráněný volný hráč krátce před startem sezóny roční jednocestnou smlouvu na 600 tisíc dolarů. V Carolině ale nedostával příležitost. V deseti ze 13 zápasů se nevešel do sestavy a zůstal jen na tribuně.

Ve třech odehraných duelech v této sezoně nebodoval a má na kontě čtyři minusové body za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách. Naposledy nastoupil 8. listopadu při porážce na ledě New Jersey 2:3 po samostatných nájezdech.

Reklama

Související témata: