Hlavní obsah

Ani helma olympijského vítěze nepomohla, kustod si spletl v NHL hlavy

Praha

Hokejový útočník Cody McLeod z Colorada zažil během utkání NHL s Los Angeles nečekaný okamžik. Vyfasoval trest a šel na trestnou lavici. Jenže měl problém s helmou, na které má své číslo 55. Nic neobvyklého, kdyby mu poté kustod neposlal jinou přilbu, a to od olympijského vítěze a dvojnásobného mistra světa z Kanady. Na hlavu dostal helmu s číslem 9, kterou nosí Matt Duchene, nejproduktivnější hráč týmu. Štěstí mu ale nepřinesla, MecLeod je stále v této sezóně bez bodu.

Foto: www.nhl.com

Útočník Cody McLeod z Colorada vyfasoval na trestné lavici helmu nehrajícího spoluhráče, což mu evidentně udělalo radost.

Článek

McLeod se nejdříve dohadoval s rozhodčím, který dojel ke střídačce, a kustod se měl postarat o nápravu problému. Ten zjistil situaci a běžel do šatny. Za pár sekund přiběhl, předal nový kus sudímu. Když ale McLeod viděl, co si má nasadit na hlavu, neubránil se smíchu. Aby ji mohl použít, musel si nečekaný dárek upravit, což viděl kustod a přes celé hřiště na McLeoda mával už se správnou helmou.

Z dvaceti hráčů Colorada, kteří v této sezóně zasáhli do zápasů NHL, vede kanadské bodování týmu právě Duchene, který ve třinácti duelech vstřelil šest gólů a na pět přihrál. Dvaatřicetiletý McLeod odehrál osm utkání, ale je bez bodu, ani helma lídra týmu mu nepomohla. Přitom v ní mohl odehrát zbytek utkání, protože pětadvacetiletý Duchene proti Los Angeles nenastoupil. Proti Winnipegu dostal úder do hlavy a musel na vyšetření pro podezření na otřes mozku.

„Je to lepší než včera. Uvidíme, co přinese zítřek. Jdeme den za dnem. Včera se necítil ještě dobře, nesměl bruslit," vyjádřil se ke stavu nejproduktivnějšího hráče trenér Jared Bednar.

Reklama