Hlavní obsah

Havlát: Na Jágra se už chystá Chára

PRAHA

Martin Havlát se po 58 zápasové pauze, způsobené zraněním ramene, vrátil do sestavy ottavských Senators. Přestože jeho tým vysoko prohrál s Torontem, útočník v rozhovoru pro Právo řekl, že je hlavně spokojen s tím, že se stihl vrátit do hry ještě dva zápasy před play-off. V posledním zápase základní části se zároveň Senátoři pokusí překazit Jágrovi hon za vítězstvím v kanadském podování.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Martin Havlát.

Článek

Jak jste se po tak dlouhé pauze v utkání s Torontem (1:5) cítil? S dechem to bylo v pohodě, akorát nohy mi moc nešly. Ale po čtyřměsíční přestávce jsem od sebe nemohl čekat zázraky. Bylo to dobré, až na ten výsledek.

S operovaným ramenem jste se nebál soubojů? Nevěděl jsem, co od něj můžu čekat, ale hned v první třetině jsem dostal asi tři hity, což byl dobrý test. Měl jsem trochu obavy, ale zápas vydrželo. Jen ruka je unavená, ale to je tím, že není zvyklá na zátěž.

Po operaci nebylo jasné, jestli vůbec stihnete play-off. Vrátil jste se ještě o dva zápasy dříve, takže léčba asi proběhla bez komplikací. Je to tak? Jediný problém byl asi měsíc po operaci. Rehabilitace dospěla k mrtvému bodu, a tak jsem musel zpátky do Clevelandu za doktorem, který mě operoval. V rameni se vytvořil vápník a měl jsem omezenou hybnost, takže mě zase museli uspat a kloub prolomit, aby se to zlepšilo.

To byl nejhorší okamžik za dobu léčby? Nebo vám bylo ještě hůř během olympiády, kterou jste mohl sledovat jen v televizi? Tohle taky určitě nebylo příjemné. Měl jsem ale před sebou další cíl, nezmeškat nejzábavnější část sezóny a zahrát si play-off. Aby se to povedlo, pracoval jsem s ramenem každý den. Posledních šest týdnů jsem rehabilitoval dvakrát denně a před měsícem jsem začal chodit na led, i když bez kontaktů.

V sestavě Ottawy už chybí jediný hráč - Dominik Hašek. Nastoupí v posledním zápase před play-off v úterý na ledě Rangers? Sami se necháme překvapit. Lepší se to každý den, ale chce počkat, až bude úplně připravený.

S týmem normálně trénuje?To ano, i když ještě ne na sto procent. Ale je na něm vidět, jak moc chce zpět do brány.

Je pro psychiku týmu velký rozdíl, jestli půjde do play-off za zády s Haškem, nebo s méně zkušeným Emerym? Emery teď chytal výborně, s ním jsme vyhráli dvanáct zápasů. Ale Dominik je Dominik, má spoustu zkušeností, vychytal Stanley cup a je to jeden znejlepších gólmanů NHL, což potvrzoval i tuto sezónu až do olympiády.

Duel s Rangers bude ale hodně pikantní. Jágr bude usilovat o zisk trofejí pro vítěze kanadského bodování i nejlepšího střelce. Budete si ho hlídat ještě víc než obvykle? Myslím, že kluci v Rangers mu budou chtít pomoci ke gólům i nahrávkám. Ale bude to mít proti nám hodně těžké. Zdeno Chára už se na něj chystá, rád proti němu hraje. A my chceme jít do play-off s vítězstvím.

Obě trofeje se Jágrovi vzdalují, má ale šanci na Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče NHL. Zaslouží si ji podle vás? Já si myslím, že jo. Thornton má sice se San Jose famózní poslední dva měsíce, jeho příchod Žraloky pozvedl, ale Jarda vytáhl Rangers do play-off po dlouhé době a daří se mu celou sezónu. Můj hlas patří "Džegrovi".

Zítra vám bude pětadvacet let, dopřejete si před play-off malou oslavu? Až se vrátíme z New Yorku, zajdu s kamarády na večeři. Narozeniny slavím vždycky až po sezóně, přestávka před play-off je hodně krátká.

Reklama

Související témata: