Hlavní obsah

Od slz paní Jágrové přes salutování až po vyrovnání Messiera. NHL se klaní legendární 68

Florida/Praha

Psal se 16. červen roku 1990 a ve Vancouveru právě probíhal vstupní draft do hokejové NHL. Když sálem zaznělo jeho jméno a vybral si jej jako pátého v pořadí Pittsburgh, objal se Jaromír Jágr s maminkou, které se následně na tváři objevily slzy štěstí. Zámořská kariéra kladenského odchovance tím právě odstartovala a po úterním vyrovnání druhého Marka Messiera v historické tabulce produktivity (1887 bodů) zveřejnila NHL video, v němž připomíná Jágrovy důležité momenty v nejslavnější hokejové lize světa.

Foto: Joel Auerbach, ČTK/AP

Jaromír Jágr zdraví fanoušky po zápase s Buffalem, v němž se v historické tabulce produktivity NHL dotáhl na druhého Marka Messiera.

Článek

Na videu pochopitelně nechybí záběry z výše zmíněného draftu, stejně jako některé památné góly, které Jágr v NHL vstřelil.

Třeba ten ze sezóny 1991/92, v níž s Tučňáky podruhé za sebou vyhrál Stanleyův pohár. Ve finále proti Chicagu si z obránců Jestřábů udělal kužely a i jeho tehdejší spoluhráč Mario Lemieux po zápase tvrdil, že šlo nejspíš o nejhezčí gól, který kdy viděl.

Samozřejmě se dostalo i na salutování, jímž pětinásobný vítěz Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče sezóny NHL a majitel Hartovy trofeje pro nejlepšího hráče ročníku 1998/99 v minulosti slavil své góly.

A připomenout si můžete i ty zásahy a asistence, jimiž Jágr stoupal v historických tabulkách kanadského bodování a střelců.

Reklama

Související témata: