Hlavní obsah

Jágr asi půjde na operaci se zraněným ramenem

Hokejista Jaromír Jágr po roce zřejmě znovu půjde na operaci. Loni na ni musel se zlomeným malíčkem, letos bude muset podle listu The Journal News pravděpodobně podstoupit zákrok s vykloubeným levým ramenem. Kvůli němu se protrápil celým prvním kolem play-off, kam Rangers dotáhl po devíti letech. Proti New Jersey víc chyběl, než hrál, jeho klub podlehl 0:4 na zápasy a byl vyřazen.

Článek

Jágr tomu jen smutně přihlížel. Z posledního zápasu odehrál jen 53 vteřin, než mu narazil zdravé pravé rameno Brad Lukowich. Jenže český útočník spadl, a to přímo na kritické místo. Levá ruka mu pak bezvládně plandala kolem těla a z ledu mu museli pomoci týmoví doktoři. Ale podle svých slov si rameno znovu nevykloubil.

Jágr si problémy přivodil v prvním zápase, od té doby jej neopustily. "Ovlivnilo to celé moje tělo. Nespadl bych tak snadno, nebyl jsem silný na bruslích," vrátila se hvězda Rangers k momentu, kdy se po Lukowichově nárazu sesunula na led. "Hrál jsem jinak," řekl listu The Journal News Jágr, který na zápasy chodil ve speciální vestě.

Prý by se choval stejně, kdyby šlo jen o zápasy v základní části. "Normálně trvá měsíc, než se to vyléčí. Já ale musel hrát za tři dny," řekl Jágr. Před zápasem prý kouče Toma Renneyho přesvědčil, že se cítí na to, že vydrží celých 60 minut.

Jeho spoluhráči tušili, že je s nimi konec, když odstoupil. "Věděli jsme, že je zle zraněný, že nemůže střílet a dělat věci, které je zvyklý," uvedl obránce Tom Poti. "A bez něj jsme o třídu horší," doplnil ho Martin Ručinský. Ve stejné situaci byl Jágr loni, kdy na mistrovství světa kvůli zlomenému malíčku nemohl pořádně nic dělat, ale se speciálně upravenou rukavicí pomohl týmu ke zlatým medailím.

Další sen - dovést tým ke Stanley Cupu - si ale podobně zničený letos nesplnil. "Je to smutné pro naše fanoušky. Nejhorší hokej jsme hráli před play-off a během něho," povzdechl si Jágr.

Reklama