Hlavní obsah

Čaroděj Voráček předvedl v NHL biliár a slavil

Praha

Osm zápasů bez gólu. Útočník Philadelphie Jakub Voráček se znovu dočkal až proti hokejistům New York Rangers. I když s velkým štěstím. Vystřelil, puk vyrazil gólman, šel úplně mimo, odraz od hráče, od tyčky... Přesto skončil za brankovou čárou. Čech dosáhl ještě na asistenci a byl zvolen druhou hvězdou utkání po výhře 2:0. A šťastného gólu se dočkal i Roman Polák z Toronta ve svém 600. duelu v NHL.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Jakub Voráček (uprostřed) se raduje se spoluhráči z Philadelphie Claudem Girouxem a Brandonem Manningem z gólu v utkání proti New York Rangers.

Článek

Voráček vstřelil dva góly proti Rangers 4. ledna, od té doby ticho. Až opět stejný soupeř po třech týdnech přinesl gólové probuzení. Sedmadvacetiletý forvard Letců má v této sezóně ve statistikách 14 gólů a 30 asistencí. Celkově je nejproduktivnější z Čechů v kanadském bodování NHL na patnácté pozici.

Gólový biliár nastal v polovině třetí dvacetiminutovky. Kladenský odchovanec si sjel pro puk za branku, při vybruslení od mantinelu si poradil se třemi protihráči a vystřelil. Gólman Henrik Lundqvist střelu vyrazil, ale pak se roztočil podivný biliár, který skončil gólem. Štěstí, které se ale také počítá.

„Trochu mi to připomnělo sérii deseti vítězných zápasů v řadě. Byli jsme přesvědčeni, že jsme našli způsob, jak vyhrát zápas, tak jsme to udělali," citoval server nhl.com Voráčka.

Štěstí měl i obránce Toronta Roman Polák ve svém jubilejním 600. utkání v NHL. Jeho střela od modré čáry šla mimo branku, ale teč Jonathana Ericssona z Detroitu před brankou změnila dráhu puku a český gólman Petr Mrázek už nic nezmohl. Český bek poté pro zámořská média přiznal, že měl hodně štěstí při své třetí trefě v sezóně.

Reklama

Související témata: