Hlavní obsah

Eliášovy body nepomohly, Devils jsou na pokraji vyřazení

NEW YORK

Pořádně nahnuté to mají ve druhém kole Stanleyova poháru hokejisté New Jersey. Devils se středu představili poprvé v sérii s Carolinou na domácím ledě, ani bouřlivé prostředí v East Rutherfordu jim ale nepomohlo k vítězství. Devils po porážce 2:3 prohrávají v sérii už 0:3 a Hurricanes chybí jediná výhra k postupu do finále Východní konference.

Článek

New Jersey nezačalo zápas špatně a už ve třetí minutě vedlo po gólu Brylina, na němž se podílel i Patrik Eliáš. Hostům se ale ještě do poloviny první třetiny podařilo v rozmezí necelých dvou minut otočit, u vyrovnávací branky Cullena asistoval obránce František Kaberle a záhy dostal Hurricanes do vedení Williams.

Před polovinou utkání vrátil domácím naději svým šestým gólem v play-off Eliáš, jenže 61 sekund před koncem druhé třetiny šťastně tečoval při přesilovce Brind'Amour a hosté už vedení nepustili. "Nevymýšlel jsem nic speciálního. Prostě jsem jen míchal hokejkou a snažil se trefit puk, aby změnil dráhu letu," nedělal ze svého gólu vědu Brind'Amour.

"Někdy je potřeba říkat spoustu věcí, teď ale nejsou vodopády slov potřeba. Všichni moc dobře víme, jak na to jsme, a co máme dělat," nevzdával se naděje na otočení série Eliáš. Čtvrtý zápas se hraje v sobotu opět na ledě New Jersey.

Prokletí Ottawy v play-off stále trvá

V podobné situaci jako New Jersey  je Ottawa s tím rozdílem, že čtvrtý zápas bude hrát před kotlem fanoušků Buffala. Sabres po dvou výhrách na ledě Senators nezaváhali ani po přesunu série do jejich arény a po vítězství 3:2 v prodloužení, na němž se při svém debutu v play-off podílel i útočník Jiří Novotný, vedou už 3:0 na zápasy. Vítězný gól vstřelil v šesté minutě nastavení J.P. Dumont.

Ottawě tak opět hrozí, že opět nezlomí prokletí vyřazovací. Senators pětkrát v posledních sedmi sezónách dominovali základní části s více než stovkou bodů, jejich maximem v play-off ale zůstává konferenční finále s New Jersey v roce 2003.

"Nesmíme se vzdát. Musíme vyhrát příští zápas a vrátit sérii na náš led," burcoval spoluhráče Jason Spezza, který ve středu zařídil oba góly Ottawy. Jasno může být už dnes v noci, kdy série pokračuje.

Otázkou zůstává, zda dostane v brance Ottawy důvěru brankář Dominik Hašek, který už s mužstvem ve středu naplno trénoval. Kouč Senátorů Bryan Murray nechtěl téma Haškova návratu nijak komentovat. Jak ale připomínají zámořská média, problém Ottawy momentálně není v brankáři.

Hemský se podílel na vítězném gólu Oilers

Kontakt se soupeřem tak udrželi jen hokejisté Edmontonu, kterým se podařilo snížit stav série se San Jose na 1:2. Příznivci Oilers si ve středu užili skutečný hokejový maratón, výhru kanadského celku zařídil totiž až na začátku třetího prodloužení Shawn Horcoff.

"Rozhodnout tak důležitý zápas ve třetím prodloužení, to je prostě sen," liboval si Horcoff po skončení zápasu, když jej z ledu vyprovodily nadšené ovace domácích fanoušků. Na vítězném gólu Oilers se podílel asistencí i Aleš Hemský.

Play-off NHL - 2. kolo
Východní konference
Buffalo - Ottawa 3:2 v prodl. (1:0, 0:0, 1:2 - 1:0)
Branky: 10. Drury, 51. Afinogenov, 66. Dumont - 46. a 59. Spezza. Zásahy brankářů: Miller 28/26 - Emery 24/21. Diváci: 18 690. Stav série: 3:0.
New Jersey - Carolina 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Branky: 3. Brylin (Eliáš), 29. Eliáš - 9. Cullen (F. Kaberle), 11. Justin Williams, 39. Brind'Amour. Zásahy brankářů: Brodeur 24/21 - Ward 30/28. Diváci: 16 862. Stav série: 0:3.
Západní konference
Edmonton - San Jose 3:2 v třetím prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0, 0:0, 1:0)
Branky: 11. Bergeron, 54. Torres, 103. Horcoff (Hemský) - 22. Marleau, 30. Rissmiller. Zásahy brankářů: Roloson 34/32 - Toskala 57/55. Diváci: 16 839. Stav série: 1:2.

Reklama

Související témata: