Hlavní obsah

Jágr přišel o 759. gól v NHL. Chyběl kousek

Praha

Radost, diváci stojí, tleskají, fanoušci v českých reprezentačních dresech jsou nadšení. Komentátoři ohlašují střelce gólu a grafika mu připisuje 759. gól kariéry v nejlepší lize světa, spoluhráči gratulují. Nic z toho ale nakonec neplatilo! Jaromír Jágr si další trefu v NHL nepřipsal. Po přezkoumání záznamu zazněl jiný verdikt, autorem úvodního gólu je Michael Matheson, český útočník se puku vůbec nedotkl, nedosáhl na něj, chybělo mu snad třicet centimetrů. Florida nakonec i bez Jágrova příspěvku porazila Ottawu 6:5.

Foto: DARRYL DYCK, ČTK/AP

Jaromír Jágr se nakonec z gólu proti Ottawě neradoval.

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý Jágr si najel před branku, sledoval puk a chtěl ho trefit, poslat za záda brankáře Mika Condona. Tam puk také nakonec skončil, ale ne Jágrovým přičiněním. Následovala scéna jako po každém vstřeleném gólu. Výjimečně se něco změní, platilo to nyní v případě nejstaršího hráče zámořské ligy. Několik odrazů, doteků, ale žádný Jágrův, proto změna původního střelce. Góly se neuznávají za zásluhy a odehrané roky.

Celá akce se stala ve třetí minutě první dvacetiminutovky. Matheson zavezl puk podél mantinelu a vystřelil, ten se nakonec odrazil od brusle Chrise Widemana. „Jen se snažím pomoci jakýmkoli možným způsobem. Myslím, že v posledních několika zápasech jsem zahodil několik šancí, je pěkný, že se to konečně otočilo," řekl pro server nhl.com Matheson.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články