Hlavní obsah

Vousáč v NHL si hrál na schovávanou. Postavil se mu pořadatel

Praha

Sranda, naštvání, zmatky? Hokejový vousáč Brent Burns ze San Jose Sharks nechtěl, aby se o jeho pobytu na trestné lavici moc vědělo. Proto čepelí hokejky zakryl kameru, která snímá hráče na lavici hanby. A věděl, co dělá. Když se mu ji snažil „dozorce“ odstranit, dal ji zarostlý obránce zase zpátky. I takový kousek se stal ve čtvrtečním utkání NHL, v němž Žraloci porazili Vancouver 4:1.

Foto: Bruce Fedyck, Reuters

Obránce San Jose Sharks Brent Burns je stále středem pozornosti. I když sedí na trestné lavici.

Článek

Třetí nejproduktivnější hráč NHL a klubový lídr San Jose opřel hůl před čočku kamery. Ručníkem si utíral obličej, patrně nechtěl, aby na něj bylo vidět, jenže muž po jeho pravici, který je znalý pravidel, byl jiného názoru. Jak přetahování s pořadatelem dopadlo, už záběry neodhalily, ale jeden z nich musel vyhrát. Možná chtěl jen Kanaďan chvilku pro sebe.

Burns odehrál v utkání přes jednadvacet minut, byl jedním z nejvytěžovanějších hráčů, jeden gól vstřelil a na další přihrál. Jednatřicetiletý zadák zažívá velmi povedenou sezónu - 52 zápasů a 55 bodů (22+33). Pokud mu vydrží forma, prožije nejúspěšnější ročník v NHL, 20 bodů mu chybí k vyrovnání osobního maxima.

Reklama