Hlavní obsah

Jde do tuhého. S představiteli NHL jednal už i předseda MOV Bach

Prezident Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach se v pátek v New Yorku sešel s vedoucími představiteli NHL, ale žádné zásadní rozhodnutí ohledně startu hokejistů na olympijském turnaji v Pchjongčchangu 2018 na schůzce nepadlo. Sám Bach označil setkání spíše za zdvořilostní návštěvu, ale vyjádřil naději, že následná jednání budou úspěšná.

Foto: Denis Balobouse, ČTK/AP

Thomas Bach vpravo na ilustračním snímku s činským prezidentem.

Článek

Před týdnem zástupce komisionáře NHL Bill Daly prohlásil, že hokejisté z NHL budou na olympijských hrách v Koreji chybět, pokud v nejbližších měsících nenastane v jednání dramatická změna. Majitelé klubů totiž trvají na tom, že jsou proti účasti hráčů na turnaji pod pěti kruhy v Koreji.

Bach v New Yorku jednal s předsedou Mezinárodní hokejové federace Reném Faselem, komisionářem NHL Garym Bettmanem a ředitelem hráčské asociace NHLPA Donem Fehrem. "Byla to spíš zdvořilostní návštěva ve velmi otevřené a přátelské atmosféře," řekl Bach.

"Snad toto setkání připravilo půdu pro úspěšné jednání mezi NHL a mezinárodní federací. Všichni samozřejmě chceme vidět na olympiádě v Pchjongčchangu ty nejlepší hokejisty a víme, že sami hráči chtějí totéž. Proto věříme, že se najde řešení, aby se jejich olympijský sen splnil," dodal předseda MOV.

Majitelům klubů NHL se nelíbí hlavně přerušení soutěže na více než dva týdny a velkým problémem jsou také náklady na pojištění a cestování na olympiádu. MOV je odmítl krýt tak, jako se to dělo na předchozích pěti olympiádách. Tyto výdaje při poslední zimní olympiádě v Soči vystoupaly až ke 14 milionům dolarů, nyní jsou odhadovány na deset milionů dolarů (251 milionů korun).

Reklama