Hlavní obsah

Hrdý táta slzel štěstím. Jeho syn na ledě milovaného Montrealu prožil nezapomenutelný večer

Montreal/Praha

Narodil se a vyrůstal v kanadském Sorel-Tracy, městě vzdáleném jen hodinu jízdy od Montrealu a odmalička byl zapáleným fanouškem hokejistů Canadiens. Ve svých devatenácti letech dostal ve čtvrtek útočník Anthony Beauvillier příležitost si poprvé zahrát ve slavném Bell Centre, kam přijel jako hráč New Yorku Islanders. A byl to večer, na který nováček v NHL nezapomene.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Anthony Beauvillier z New Yorku Islanders oslavuje svůj gól proti Montrealu.

Článek

Pochopitelně že jeho spoluhráči moc dobře věděli, jak silným zážitkem je pro Beauvilliera možnost vyjet na kluziště v Bell Centre. „Tohle je ten led, o kterém sníte, když žijete v Montrealu," přiznával talentovaný Kanaďan.

Když Ostrované mířili na ledovou plochu k předzápasovému rozbruslení, nechali jít Beauvilliera jako prvního. A když naskočil na led, ostatní se najednou v útrobách stadiónu zastavili, aby svému parťákovi dopřáli chvíli slávy.

V samotném zápase pak Beauvillier ukázal, že se svým oblíbeným mužstvem nemá žádné slitování. Už v šesté minutě převzal v útočném pásmu kotouč a povedenou střelou z kruhu překonal gólmana Habs Price.

„Ještě nikdy jsem nebyl tak šťastný, že Canadiens během mé přítomnosti v Bell Centre neskórovali," usmíval se po výhře 3:0 útočník, který byl po svém šestém gólu v sezóně vyhlášen první hvězdou zápasu.

Dojatý byl i jeho otec, který utkání sledoval přímo v hale spolu s dalšími rodinnými příslušníky. Když Anthony vstřelil svůj gól, hrdému tatínkovi držícímu synův dres se ve tváři objevily slzy.

„Dovedu si představit, kolik známých Anthony asi měl v publiku. Pamatuju si na svůj první zápas v rodném městě (Torontu). Nemůžete se dočkat rodiny a přátel. Anthony si to užil a bylo skvělé, že se dočkal takové odměny," řekl kapitán Islanders John Tavares.

Reklama

Související témata: