Hlavní obsah

Buffalo vyhrálo první zápas na ledě Caroliny

RALEIGH

Hokejisté Buffala s českým útočníkem Alešem Kotalíkem zvítězili v sobotu v prvním utkání finále Východní konference na ledě Caroliny 3:2. Sabres nasměroval k výhře gól svátečního střelce, obránce Jaye McKeeho, který necelých šest minut před koncem třetí třetiny zvýšil vedení hostů na 3:1. Hurricanes už stačili pouze snížit.

Článek

"Když nedáváte běžně moc gólů, a pak to v play-off najednou přijde, je to fantastický pocit," prohlásil McKee, který vstřelil teprve svůj třetí gól v play-off v kariéře a v 582 zápasech základní části se trefil pouze sedmnáctkrát.

Krátce před rozhodující brankou byl McKee vyloučen za držení. Jeho spoluhráči ale oslabení ubránili, osmadvacetiletý bek pak naskočil z trestné lavice, zavezl puk do útočného pásma, najel si před branku a přes clonící klubko těl vystřelil. "Pořád jsem se snažil někomu přihrát, ale nikdo nebyl volný, tak jsem to zkusil a ono to vyšlo. Byla to nádhera, když mi spoluhráči přijížděli gratulovat," řekl McKee.

Buffalo uklidnil prvním gólem už ve třetí minutě další obránce Henrik Tallinder. Za necelých deset minut vyrovnal Rod Brind'Amour, ale v půlce druhé třetiny vrátil "Šavlím" vedení Daniel Briere. "Je úžasné, že pořád dokážeme skórovat jako první," připomněl Briere úctyhodnou bilanci hokejistů Buffala, kteří vstřelili úvodní gól v jedenácti z dvanácti zápasů play-off.

Miller opět oporou

Strůjcem úspěchu byl v sobotu znovu brankář Ryan Miller, který si připsal 29 úspěšných zákroků, včetně šestnácti v třetí třetině, a byl vyhlášen první hvězdou večera. "Chytá neskutečně. Nechodí na něho moc střel, ale v rozhodujících chvílích mužstvo dokáže podržet neuvěřitelným zákrokem," chválil svého gólmana trenér Lindy Ruff.

V Carolině nedělají z první porážky vědu. V předchozí sérii s Montrealem Hurricanes prohráli dokonce úvodní dva duely, ale pak vyhráli čtyřikrát za sebou a slavili postup. "Minutu po skončení zápasu jsme se už začali připravovat na další duel," ujistil kapitán Brind'Amour. "Musíme se z dnešního utkání poučit, v příštím budeme určitě lepší," doplnil ho brankář Cam Ward.

Série na čtyři vítězství o titul šampióna Východní konference NHL bude pokračovat v pondělí znovu na ledě Caroliny.

Play-off - finále Východní konference
Carolina - Buffalo 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Branky: 13. Brind'Amour, 58. Commodore - 3. Tallinder, 30. Briere, 54. McKee. Zásahy brankářů: Ward 27/24 - Miller 31/29. Diváci: 18 730. Stav série: 0:1.

Reklama

Související témata: