Hlavní obsah

Kotalík přispěl gólem k druhé výhře Buffala nad Carolinou

BUFFALO

Hokejisté Buffala mají ve finále Východní konference zámořské NHL s Carolinou opět navrch. Ve středu se účastníci série poprvé představili na ledě Sabres a fanoušci domácích mohli být spokojeni. Buffalo po výhře 4:3, na níž se jednou brankou podílel také útočník Aleš Kotalík, vede sérii 2:1. Čtvrtý zápas se hraje v pátek opět na ledě Buffala.

Článek

Buffalo vstoupilo do konferenčního finále výhrou na ledě Caroliny, Hurricanes ale dokázali v pondělí srovnat krok. "Věděli jsme, že jsme neodvedli dobrou práci. Věděli jsme, že se musíme hodně zlepšit. Věděli jsme, že musíme být lepší než soupeř. A také jsme byli," pochvaloval si po utkání Daniel Briere, který dvěma brankami ve druhé třetině udal vítězný tón.

Carolina přitom nezačala na ledě soupeře špatně, po proměněné šanci Stillmana dokonce vedla, přesilovkový gól Druryho ze závěru první části ale vrátil domácí do hry. Po zásazích Briera navíc přidal čtvrtý gól domácích Kotalík při signalizovaném vyloučení hostujícího Commodora.

Hurricanes poté přidali na tempu a dokázali se dvakrát prosadit, vyrovnání už ale Buffalo nepřipustilo.

Hosté po utkání zpytovali svědomí, soupeři nabídli dohromady osm přesilovek, z nichž Sabres dvě využili. "V jednom kuse jsme seděli na trestné lavici. A to se pak vyhrává velice těžko," zlobil se Corry Stillman.

Na zápas nebude v dobrém vzpomínat ani brankář Caroliny Cam Ward, který inkasoval čtyři branky z šestadvaceti střel a po Kotalíkově trefě raději přepustil své místo Martinu Gerberovi.

Buffalo - Carolina 4:3 (1:1, 3:1, 0:1)
Branky: 22. a 29. Briere, 20. Drury (Kotalík), 33. Kotalík - 15. a 39. Stillman, 56. Staal (F. Kaberle). Zásahy brankářů: Miller 27/24 - Ward 26/22, Gerber 7/7. Diváci: 18 690. Stav série 2:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články