Hlavní obsah

Jágr má jasno. Miluje Floridu a chce hrát dál NHL

Florida/Praha

Rozlučka nejstaršího hráče NHL současnosti a nejslavnější hokejové ligy? Ne. Jaromír Jágr nehodlá v zámoří skončit, chce se dále měřit s nejlepšími. Rád by pokračoval. A na Floridě to miluje. Upíše se zde do své čtyřiadvacáté sezóny za mořem? „Tato organizace (Florida) byla ke mně hodná, dala mi šanci. Klub mě získal v trejdu, miluju to tady,“ citoval server yahoo.com pětačtyřicetiletého útočníka.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Jaromír Jágr v dresu Floridy. Bude ho oblékat i příští sezónu?

Článek

Robert Reichel o Jágrovi

Florida je bez šance na play off v tomto ročníku NHL, Jágr získal v 79 zápasech 43 bodů (16+27), což ho řadí na čtvrté místo v klubu. Kladenský rodák má jasno, chce přidat další zápasy, jak to ale vidí samotné vedení týmu?

„Budeme o tom mluvit příští týden. Má šestnáct gólů, nevím kolik celkem bodů, asi 40 plus, to je docela dobrý, stále je produktivní," řekl na adresu Jágra Tom Rowe, trenér a generální manažer Panterů.

Co do průměru bodů na zápas, zažil český forvard jednu z nejhorších sezón v kariéře. To je pravda, ale kolik daleko mladších hráčů se pětačtyřicetiletému Jágrovi ani nepřiblížilo. Většinu sezóny nemohl hrát se svými parťáky v lajně, kteří byli zranění. Tím byli Jonathan Huberdeau a Alexander Barkov. „Hraji s velmi talentovanými hráči, to se mi líbí."

Nic se nezměnilo, stále hokej miluje

„Nic se na mém rozhodnutí nezměnilo. Pořád miluju hokej, chci se zlepšovat každý den, pokaždé, když vjedu na led. Za posledních dvacet let co hraju hokej se nic nezměnilo, pořád to v sobě mám. Mám stále v hlavě, že mohu ze sebe dostat více," řekl také útočník Floridy, který bude více vědět, až skončí základní část NHL.

Panteři se nedočkali play off, i to bude brát vedení klubu na vědomí při sestavování týmu na příští rok. Jágr řekl, že na Floridě to miluje. Budou na jeho poslední vyznání slyšet i šéfové klubu? Pokud ne, určitě se najdou jiná mužstva, která by Jágra ráda přivítala ve své šatně.

Měl by Jaromír Jágr hrát v NHL i příští sezónu?
Ano
86,5 %
Ne
1,8 %
Měl by se vrátit do Kladna.
6,7 %
Měl by hrát v Evropě.
0,4 %
Měl by už skončit.
4,6 %
Celkem hlasovalo 22120 čtenářů.

Reklama

Související témata: