Hlavní obsah

Protesty na Floridě odstartovaly ze vzduchu: Zavolejte mu taxík! Co to znamená pro Jágra?

Sunrise/Praha

Zatímco loni hokejisté Floridy se ziskem 103 bodů ovládli Atlantickou divizi, nyní jsou v ní jen bod od posledního místa a na play off museli zapomenout. Značná část fanoušků z toho viní dočasného kouče a generálního manažera Panthers Toma Rowea. Ten podle informací Miami Herald po sezóně na střídačce skončí a klub bude hledat nového trenéra.

Foto: Profimedia.cz

Tom Rowe a Jaromír Jágr.

Článek

Do začátku pondělního duelu s Montrealem zbývalo jen několik desítek minut, když kolem floridské haly BB&T Center kroužilo letadlo s vlajícím transparentem za sebou, na němž stálo: „Rowe musí odejít. Zavolejte mu taxík!".

První věta je zcela jasná. Tým, který byl před startem tohoto ročníku považován za jednoho z černých koní, nenaplnil očekávání a nedokázal postoupit ani do play off.

Druhá část je odkazem na události z konce loňského listopadu, kdy byl bezprostředně po porážce na ledě Caroliny od hokejistů Floridy odvolán kouč Gerard Gallant a nahradil ho právě Rowe. Gallant si tehdy musel nechat vyložit svá zavazadla z týmového autobusu mířícího na letiště a objednal si pro sebe taxík.

A podle zámořských reportérů se i během zápasu s Canadiens, který Florida prohrála 1:4, ozývalo skandování, byť nesmělé, žádající Roweův odchod.

„Tohle je součást práce. Když jsem do toho šel, věděl jsem, že jestli věci nepůjdou dobře, odskáču to. Ale je to v pohodě, dokážu se s tím vypořádat. Fanoušci platí velké peníze, aby nás mohli vidět hrát, a mají právo dát najevo své myšlenky. Opravdu s tím nemám problém," tvrdí Rowe.

Rowe: Jsem velký kluk, mám hroší kůži

Ten přitom před několika týdny, kdy ještě Florida usilovala o postup do play off, prohlašoval, že by jej lákalo vést klub i nadále. Jenže podle zákulisních informací tomu tak nebude.

„Už jsem velký kluk a mám hroší kůži," nedělá si Rowe z reakcí rozhořčených fanoušků těžkou hlavu. „Samozřejmě ale vím, že to byla neuspokojivá sezóna. V té příští ale budeme zcela určitě zpátky v play off," slibuje.

Otázkou je, v jaké pozici u toho bude on sám. A co by jeho konec na trenérské židli znamenal pro Jaromíra Jágra, jemuž na Floridě končí smlouva, ale jak se nechal v pondělí slyšet, rád by v ní pokračoval i dál?

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.