Hlavní obsah

Dojemné loučení. Eliáše rozplakaly ovace fanoušků New Jersey

New Jersey

Čestné kolečko, čestné vhazování a konec. Patrik Eliáš naposledy navlékl dres New Jersey Devils, aby se s domácími fanoušky rozloučil alespoň při rozbruslení. Do utkání s New Yorkem Islanders sice vinou zranění nezasáhl, i tak mu tleskala plná hala.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Patrik Eliáš se loučí s fanoušky v New Jersey.

Článek
Fotogalerie

40letý hokejista nejprve obkroužil čestné kolečko jako jediný hráč domácích, poté se spoluhráči absolvoval patnáctiminutové rozbruslení. Po ledě se pohyboval bez helmy.

A pak se postavil na slavností vhazování. Proti němu stál bývalý spoluhráč Stephen Gionta, na červeném koberci donesly kotouč jeho dvě dcery a manželka Petra.

Eliáš se těžko bránil dojetí, zatímco mu domácí fanoušci děkovali za skvělou práci pro jejich klub. „Byl jsem trochu nervózní, skoro jako kdyby to měl být můj první zápas v NHL," prozradil poté novinářům.

Rodák z Třebíče přiznal, že si velmi užil poslední příležitost vyjet na led se svými spoluhráči a že možnost být součástí týmu je to, co mu teď v hokejovém důchodu bude scházet.

Český hokejista oznámil konec kariéry v březnu. Za Ďábly zasáhl do 20 sezón, v NHL nikdy nepůsobil v jiném klubu. S týmem z New Jersey dvakrát slavil zisk Stanleyova poháru.

Eliáš drží klubový rekord v počtu bodů (1025), gólů (408) i asistencí (617), to vše stihl ve 1240 utkáních základní části. Pouze Ken Daneyko nastoupil do více zápasů než Eliáš. Pokud by legendární útočník se šestadvacítkou na dresu mohl hrát v této sezóně, nejspíš by i tento rekord překonal, protože mu chybí jen 43 duelů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články