Hlavní obsah

Šéf Pastrňáka a Krejčího o hokeji na olympiádě: Budou na to koukat čtyři lidi...

Boston

Kdo stále doufá v účast hvězd z NHL na olympiádě v jihokorejském Pchjongčchangu, rozhodně nenajde spojence v majiteli Bostonu Bruins Jeremym Jacobsovi. Šéf mimo jiné i českých hokejistů Davidů Pastrňáka a Krejčího je totiž radikálně proti přerušení soutěže v době her.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Pastrňák na středečním tréninku.

Článek

Přestávka v NHL podle Jacobse nedává smysl, protože hokej na olympiádě bude mít podle něj kvůli značnému časovému posunu na severoamerickém kontinentu minimální sledovanost. A to jak s hvězdami ze zámoří, tak bez nich.

„Myslím, že ti čtyři lidé, co se na to budou dívat, nejsou žádným důvodem (pro přerušení NHL)," uvedl Jacobs v rozhovoru pro Boston Globe.

Mezi východním pobřežím Severní Ameriky a Pchjongčchangem je časový rozdíl třinácti hodin. Zápasy se tak v Kanadě a USA budou nejspíš vysílat v ranních hodinách.

Hokej na letní olympiádě

NHL se přerušuje kvůli olympiádě nepřetržitě od Nagana v roce 1998, příští rok však tomu má být poprvé jinak. Vedení soutěže začátkem března oznámilo, že přestávka nebude a „věc považuje za uzavřenou".

„Chvíli se zastavte a popřemýšlejte o tom. Měli bychom ty týdny v sezóně vypustit, vypnout ligu a spoléhat se na to, že ti hráči, na které spoléháme, budou i po návratu podávat dobré výkony? Jestli se vůbec vrátí a v jakém stavu?" položil otázku majitel Bostonu.

Sám zopakoval hodně revoluční návrh, podle něhož by se měl přesunout hokej na letní olympiádu, kdy má NHL přestávku mezi sezónami. „S tím ale nebudou souhlasit. Tak to prostě je," prohlásil na adresu Mezinárodního olympijského výboru.

NHL se sice během her v Pchjongčchangu nebude přerušovat, ale sami hráči start zakázaný nemají. Pokud se dohodnou s klubem, jejich startu nic bránit nebude.

Třeba majitel Capitals Ted Leonsis prohlásil, že když budou Ovečkin, kanadský brankář Braden Holtby, švédský útočník Nicklas Bäckström a další chtít, podpoří jejich uvolnění na turnaj do Koreje.

Reklama