Hlavní obsah

Edmonton i díky Hemskému zůstal ve hře o Stanley Cup

Hokejisté Caroliny nevyužili první šanci získat Stanleyův pohár. Ve středečním pátém zápase série prohráli v domácím prostředí s Edmontonem 3:4 v prodloužení a bitva o prestižní trofej tak bude pokračovat v noci ze soboty na neděli na ledě Oilers. Hurricanes vedou v sérii hrané na čtyři vítězství 3:2.

Článek

Na vítězství hostujícího týmu se podílel brankou a asitencí také český útočník Aleš Hemský. Rozhodující gól vstřelil ve čtvrté minutě prodloužení Fernando Pisani, který využil zaváhání v rozehrávce domácích a překonal brankáře Cama Warda dokonce v oslabení.

"Všiml jsem si, že se gólman přesunuje na stranu, kam jsem chtěl zakončit. Proto jsem střílel nahoru," komentoval Pisani svou trefu do pravého horního růžku Wardovy svatyně.

Pisani byl i u prvního gólu, který vstřelil hned šestnáct sekund po začátku utkání. Domácí poté otočili vývoj zápasu přesilovkovými trefami Stalla a Whitneyho, ještě do první přestávky ale opět vedli hosté díky zásahu Hemského a Peky. Vyrovnání zařídil ještě před polovinou utkání svým druhým gólem Staal, vítěz ale nakonec vyšel až z prodloužení.

"Samozřejmě, že jsem naštvaní. Pořád ale máme jeden zápas k dobru. Zítra se probudíme, vrátíme se ke své práci a pak se vrátíme do Edmontonu. Rozhodnout," burcoval své svěřence kouč Caroliny Peter Laviolette.

Carolina - Edmonton 3:4 pp (2:3, 1:0, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 6. E. Staal (Weight, Hedican), 11. Whitney (E. Staal, Recchi), 30. E. Staal (Whitney, Stillman) - 1. Pisani (Pronger, Torres), 14. Hemský (Tärnström, Staios), 20. Peca (Hemský, Pronger), 64. Pisani. Rozhodčí: P. Devorski, McGeough - Morin, Racicot. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Zásahy brankářů: Ward 29/25 - Markkanen 24/21. Diváci: 18 974. Stav série: 3:2.
Carolina: C. Ward - A. Ward, F. Kaberle, Commodore, Hedican, Wesley, Wallin - Recchi, E. Staal, Cullen - J. Williams, Brind'Amour, Stillman - Ladd, Weight, Whitney - C. Adams, K. Adams, Vašíček. Trenér Peter Laviolette.
Edmonton: Markkanen - Smith, Pronger, Špaček, Staios, Greene, Tärnström - Hemský, Horcoff, Smyth - Dvořák, Stoll, Samsonov - Torres, Peca, Pisani - Harvey, Murray, Moreau. Trenér Craig MacTavish.

Reklama

Související témata: