Hlavní obsah

Newyorské hokejové derby by se mohlo hrát pod širým nebem

NEW YORK

Hokejový zápas mezi newyorskými týmy Rangers a Islanders by se v nadcházející sezóně NHL mohl uskutečnit na stadionu pod širým nebem. Podle deníku New York Newsday vedení soutěže o této možnosti v minulém týdnu jednalo s televizní stanicí NBC, zástupci města a baseballového klubu Yankees.

Foto: ČTK

Souboj hokejových rivalů z New Yorku se možná uskuteční na otevřeném stadiónu před více než 50 tisíci diváky.

Článek

Právě na jeho stadiónu by se duel měl zřejmě v prosinci nebo v lednu uskutečnit. Jako ideální prý vypadá termín 1. ledna, kdy by Jágr a spol. mohli netradičním utkáním oslavit Nový rok před zraky více než 50 tisíc diváků na stadionu.

"Všem se ta myšlenka líbí," řekl nejmenovaný zdroj newyorskému deníku s tím, že se ale musí nejprve zjistit, zda půjde utkání v tomto termínu vůbec na daném stadiónu zajistit. Jednání poté oficiálně potvrdil tiskový mluvčí baseballového týmu Rick Cerrone.

"Byli jsme požádáni, zda by to v sezóně 2006/07 šlo. O všem se bude nyní jednat," uvedl Cerrone. V první řadě budou muset všechny strany zjistit, jak náročné bude nainstalovat na ploše chladící zařízení a vytvořit ledovou plochu.

Zatím jediné utkání NHL, které se hrálo pod širým nebem, se uskutečnilo 22. listopadu 2003 v Edmontonu, kde se utkali domácí Oilers s Montrealem. Více než 56.000 zmrzlých diváků sledovalo vedle mistrovského zápasu i exhibiční duel veteránů.

Reklama

Související témata: