Hlavní obsah

Rangers mají i nadále zájem o Ručinského, Sýkora asi půjde jinam

NEW YORK

Angažování hokejového útočníka Brendana Shanahana zřejmě připraví o místo v týmu New Yorku Rangers českého reprezentanta Petra Sýkoru. Vítěz Stanleyova poháru z roku 2001 je momentálně volným hráčem a vedení Jezdců mu podle informací zámořských médií novou smlouvu nenabídne. Naopak Martin Ručinský, který je ve stejné situaci jako jeho krajan, by měl v newyorském klubu podle všeho i nadále pokračovat.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Petr Sýkora se pravděpodobně s dresem Rangers rozloučí.

Článek

Sýkora přišel do Rangers v lednu z Anaheimu a ve zbytku sezóny vstřelil šestnáct branek, ke kterým přidal patnáct asistencí. V play-off ale poté vyšel naprázdno. Původně se sice zdálo, že generální manažer Glen Suther bude mít zájem, aby v týmu zůstala i nadále celá početná česká kolonie, nyní po angažování Shanahana ale může být vše jinak.

Sather si od trojnásobného vítěze Stanleyova poháru, kterého získal jako volného hráče z Detroitu, slibuje větší důraz před brankou soupeře. "Na konci sezóny se mi zdálo, že to potřebujeme," uvedl Sather v deníku New York Daily News. Nesouviselo to ale podle něj se skutečností, že v mužstvu bylo moc Evropanů. Přesto se snažil svůj tým posílit. "Hledali jsme hráče, kteří si poradí před brankou, budou hrát přesilovky a patřit mezi lídry týmu. A to vše Brendan splňuje," vysvětlil Sather.

Ručinský bude muset slevit

Po jeho příchodu a angažování například vítěze letošního Stanleyova poháru Aarona Warda či Matta Cullena se navíc Rangers přiblížili k platovému stropu. Momentálně by měli mít volných už jen šest miliónů dolarů z povoleného 44 miliónového limitu. Sather navíc podle slov chce v příští sezóně dát větší prostor mladším hráčům doposud působícím na farmě. "Rád bych je u nás viděl hrát. Když ale všechna místa v sestavě zaplníme, nic pro ně nezbude," podotkl.

Přesto má klub podle všeho i nadále zájem o služby Martina Ručinského. Litvínovský odchovanec však zřejmě bude muset souhlasit s nižším platem než měl letos, tedy pod tři milióny dolarů. A pouze roční smlouvou. "Vše má ve svých rukou Glen (Sather). Mluvili jsme spolu a on mi řekl, že stále mají zájem Martyho podepsat," uvedl zástupce trojnásobného mistra světa a olympijského vítěze Petr Svoboda.

Reklama