Hlavní obsah

Jágr si škrtá další adresu v NHL. Úžasný hráč, jenže..., řekl legendární bek. Ozvou se Ďáblové?

Los Angele/Praha
Aktualizováno

Jen pět týmů vstřelilo v uplynulé sezóně NHL méně branek než hokejisté Los Angeles (201) a vedení Králů si před startem nového ročníku dobře uvědomuje, že posílení ofenzivy je nutností. Generální manažer klubu Rob Blake byl proto dotázán, jestli by vhodným adeptem nebyl Jaromír Jágr, jenž už více než sedm týdnů čeká na adekvátní nabídku. Bývalý vynikající obránce však angažování nejproduktivnějšího Evropana v dějinách NHL odmítnul.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jaromír Jágr na exhibici při rozlučce Martina Havláta.

Článek

„Jágr je zcela zřejmě úžasný hráč, budoucí člen Síně slávy NHL, ale není to ta cesta, kterou se chceme letos vydat," řekl Blake v rozhovoru s majiteli permanentních vstupenek na zápasy Los Angeles.

Pětačtyřicetiletý Jágr přitom v poslední sezóně posbíral solidních 46 kanadských bodů, z kádru Kings na tom v tomto ohledu byli lépe jen Jeff Carter (62) a Anže Kopitar (52).

„Pokukovali jsme po spoustě volných hráčů, jak by zapadali do našich plánů, ohled jsme brali i na volné místo pod platovým stropem," pokračoval člen triple Gold Clubu, který sdružuje vítěze Stanley Cupu, olympijských her a mistrovství světa, s tím, že roli hrál i Jágrův věk.

Hráč v Jágrově věku musí mít určitou úlohu

„Když se hráč dostane do určitého věku, musí mít v týmu určitou úlohu. Ale znovu opakuji, že Jágr je báječný hráč. Jsem si jistý, že někde něco získá," je přesvědčený generální manažer Králů, kteří se letos podruhé z posledních tří sezón nedokázali probojovat do vyřazovacích bojů.

Los Angeles nejsou jediným týmem NHL, který veřejně deklaroval, že o Jágra nemá zájem. Již dříve tak učinila i Philadelphia, kde kladenský odchovanec působil v sezóně 2011/12.

„Nečekal jsem, že bude tak těžké sehnat v NHL práci," uvedl Jágr před necelými dvěma týdny. „Nemám tušení, kde bych mohl hrát, nechávám to na svém agentovi. Je tam pár týmů, které nějakým způsobem projevily zájem, ale nic konkrétního," dodal.

Bude ve hře návrat do New Jersey?

Kanadský server Sportsnet spekuluje o tom, že by se Jágr mohl po více než dvou letech vrátit do New Jersey. Podle serveru by v týmu Devils, kteří mají dost prostoru pod platovým stropem, pomohl zacelit mezeru po jednom z ofenzivních tahounů Travisu Zajacovi.

Zajac odehrál v minulé sezóně 80 zápasů a připsal si 45 bodů za 14 gólů a 31 asistencí, což znamenalo třetí příčku v kanadském bodování týmu. Dvaatřicetiletý kanadský centr si však nedávno v tréninku natrhl prsní sval. Minulý týden podstoupil operaci, doba jeho rekonvalescence je odhadována na čtyři až šest měsíců. Základní část NHL začne 4. října a Zajac bude významnou část sezóny mimo hru.

"Při dlouhodobé absenci Travise Zajaca možná vezme New Jersey Jágra zpět do svého týmu. Jednak nevidíme variantu, že by Jágr našel uplatnění na kanadském trhu, navíc se domníváme, že dlouhá cesta v play off a honba za Stanley Cupem nejsou jeho prioritami. Vegas? Bez šance. Přestože mu bude v únoru 46, pořád je v základní části produktivním hráčem. A stále je to Jaromír Jágr," uvedl Sportsnet.

Za New Jersey nastupoval Jágr v letech 2013 až 2015, než ho klub vyměnil na Floridu, kde s ním po minulé sezoně přestali počítat.

Reklama

Související témata: