Hlavní obsah

Pranýřoval Hertla, teď břitký komentátor NHL pálí znovu: Jsem rád, že do Korey nejedeme

New York/Praha

Svými názory nezřídka kdy jde proti proudu, až se zdá, že si v tom přímo libuje. Prostořeký třiaosmdesátiletý kanadský hokejový komentátor Don Cherry, který před čtyřmi lety zepsul Tomáše Hertla za jeho lahůdkový gól s hokejkou mezi nohama, na sebe znovu upozornil v úterý. To když pro Sportsnet glosoval neúčast hráčů z NHL na únorových olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu.

Foto: Profimedia.cz

Americký komentátor a bývalý trenér Don Cherry.

Článek

Drtivá většina hokejistů i fanoušků si zoufá, že hokejový turnaj pod pěti kruhy bude poprvé od her v Lillehammeru bez hvězd NHL. Ne tak Don Cherry. Ten naopak rozhodnutí vedení NHL nepřerušit soutěž během her OH a nepouštět na ně své hráče kvituje.

„Zápasy budou začínat okolo třetí hodiny ranní našeho času. Kdo se sakra bude v tuhle dobu dívat na hokej? Možná leda tak na finálový zápas. Jsem rád, že tam nejedeme. A jsem rád, že tam nemusím ani já, protože bych si to vůbec neužil," prohlásil bývalý hráč, trenér a dnes komentátor a analytik televizní stanice CBC.

„Komu by se chtělo jet do Severní nebo Jižní Korey, nebo kde se to, k čertu, vlastně koná...," pokračoval ve své plamenné řeči muž proslulý svým extravagantním oblékáním.

Na OH nepojedou, jen o tom vyprávějí do médií

„Je v pořádku, když lidi říkají, že by hráči z NHL měli na olympiádu jet. Samozřejmě, ale co když se tam například Carey Price (gólman Montrealu) zraní? Sezóna tím skončí pro všechny jeho fanoušky. A co kdyby se tam náhodou něco stalo Sidneymu Crosbymu (kapitán Pittsburghu)?" ptá se Cherry.

Když mu moderátoři předhodili slova ruského kanonýra Alexandra Ovečkina, který je ochoten jet do Pchjongčchangu stůj co stůj, přešel Cherry už do odlehčeného tónu.

„Stylem, jakým to Alex Ovečkin na mezinárodní scéně vede, si nemyslím, že (Rusové) budou chtít, aby na olympiádu jezdil. To si samozřejmě dělám srandu. Ale je pravda, že na olympijských hrách, toho skutečně moc neukázal," připomíná tři Ovečkinovy starty na olympiádě a žádnou medaili.

Přestože se borci z NHL stále nevzdávají naděje a věří, že ještě dojde k dohodě, Cherry zůstává ohledně jejich startu na OH skeptický. „Nemyslím, že na olympiádu pojedou, jenom o tom vyprávějí do médií. Pokud by jeli, dostali by se do velkých problémů. A to podle mě nenastane," soudí Cherry.

Reklama