Hlavní obsah

Jsem si jistý, že Jágr v NHL dostane šanci, říká hvězda Floridy, která 68 vděčí za mnohé

Sunrise/Praha

Většinu z uplynulých tří sezón nastupoval s Jaromírem Jágrem v elitním útoku Panthers a právě české hokejové legendě vděčí čtyřiadvacetiletý kanadský útočník Jonathan Huberdeau za mnohé. Jednu z největších hvězd Floridy mrzí, že s nejproduktivnějším Evropanem již nebude moci pokračovat v jednom týmu. Věří ale, že Jágr navzdory tomu, že už přes dva měsíce čeká na vhodnou nabídku, v NHL zůstane.

Foto: Profimedia.cz

Jonathan Huberdeau a Jaromír Jágr (vpravo) v dresu Floridy oslavují gól proti Ottawě.

Článek

„Jsem si jistý, že nějaký tým (v NHL) mu dá šanci. Jágr totiž zcela jistě pořád má na to, aby v NHL dál hrál," prohlásil Huberdeau v rozhovoru pro nhl.com.

Formace Jágr, Barkov, Huberdeau patřila v minulých ročnících k postrachům soupeřů, přitom levý křídelník přiznává, že když se dozvěděl o Jágrově příchodu z New Jersey, nevěděl, co může od jednoho z nejlepších hráčů hokejové historie čekat.

Dodal spoluhráčům i sebevědomí

„Vzpomínám si, že když (v únoru 2015) přicházel, nebyl jsem si jistý, co od takového hráče, jakým je Jágr, legenda, očekávat. Bude mu na nás, mladých puškách, záležet? Ale ano, záleželo. Moc nám pomohl a taky nám dodal sebevědomí," děkuje Huberdeau na dálku o jednadvacet let staršímu bývalému parťákovi.

„Mně s Barkovem říkal, když jsme spolu hráli, že jsme opravdu dobří hokejisté, že musíme hrát tak, jak nejlépe umíme, na hraně našeho potenciálu. Moc nám pomohl i s pracovní morálkou, na konci tréninků třeba s námi dál bruslil," uvedl Huberdeau.

Jágrova láska k hokeji je ojedinělá a Kanaďan si nemyslí, že pokročilý věk by českého forvarda výraznějším způsobem limitoval. „Je paráda vidět hráče, který v 45 letech pořád dokáže takové věci," uzavírá Huberdeau.

Bude Jaromír Jágr hrát v nadcházející sezóně v NHL?
Ano
68,4 %
Ne
31,6 %
Celkem hlasovalo 27810 čtenářů.

Reklama

Související témata: