Hlavní obsah

Boston věří, že se brzy dohodne s Pastrňákem. Řeší se délka smlouvy i milióny dolarů

Boston

Hokejový útočník David Pastrňák by se mohl již brzy dočkat v Bostonu nového kontraktu. Vedení Bruins dál jedná o smlouvě s agentem jednadvacetiletého chráněného volného hráče s vírou, že získá podpis českého kanonýra ještě před tréninkovým kempem, který začne 14. září.

Foto: Sport.cz

David Pastrňák oslavuje vítězství Bostonu, novou smlouvu s klubem ale ještě nepodepsal

Článek

"Ze základního stanoviska, že chceme najít dohodu, která bude oboustranně fungovat, jsme se za celou dobu ani trochu neodchýlili. Ani my, ani hráč. A nemyslím, že by pro kohokoli z nás bylo přínosné, pokud by byl ještě na startu kempu bez smlouvy," uvedl generální manažer Don Sweeney.

Pastrňák, kterého si Boston vybral jako 25. hráče v pořadí draftu 2014, zaznamenal v minulém ročníku v 75 zápasech základní části NHL 70 bodů za 34 branek a 36 asistencí. Po sezóně mu skončil nováčkovský kontrakt, který mu během tří let vynesl nejvyšší možnou sumu 925 tisíc dolarů ročně. Ve svém věku ještě nemohl jako variantu hry o smlouvu volit arbitráž.

V zámořských médiích se objevily různé informace ohledně možné délky smlouvy a výše příjmu. Je zřejmé, že druhý nejproduktivnější hráč a zároveň druhý nejlepší střelec Bruins minulého ročníku si finančně výrazně polepší. Pastrňákův agent J.P. Barry navrhl podle deníku Boston Herald osmiletou smlouvu. Klub údajně nabídl šest miliónů dolarů ročně s tím, aby si Pastrňák vybral, zda podepíše na šest, či sedm let.

"Nic se nezměnilo. S J.P. Barrym pořád jednáme. A pokračovat budeme i nadále, dokud se v nějakém bodě nesetkáme, abychom vše uzavřeli. Není na to ale žádný konkrétní časový plán," uvedl Sweeney.

Reklama

Související témata: