Hlavní obsah

Zjistili mu leukémii, Boyle chce přesto dál hrát NHL

Americký hokejista Brian Boyle, kterému byla nedávno diagnostikována chronická myeloidní leukémie, se chce po absolvování terapie co nejdřív vrátit na led. Dvaatřicetiletý útočník New Jersey Devils na úterní tiskové konferenci řekl, že podle doktorů se tento typ leukémie dá léčit medikativně a že očekává, že bude moci hrát bez omezení.

Foto: Ann Heisenfelt, ČTK/AP

Centr Tampy Bay Lightning Brian Boyle (11).

Článek

"Máme dobrý plán léčby a těším se, až budu moci znovu naskočit na led a hrát. Nevím, kdy k tomu dojde, ale mým cílem je 7. říjen," prohlásil Boyle v narážce na první zápas Devils v nové sezóně NHL.

Boyle, jemuž byla leukémie diagnostikována na začátku letošního tréninkového kempu, přišel do New Jersey v létě z Toronta a podepsal s Ďábly dvouletou smlouvu na 5,5 miliónu dolarů. Dříve hrál i za Los Angeles, New York Rangers a Tampu Bay, v 624 zápasech nasbíral specialista na vhazování a hru v oslabení 93 gólů a 76 asistencí.

Stejnou nemoc měl i další hokejista Jason Blake, jenž poté, co mu byla diagnostikována chronická myeloidní leukémie, odehrál v NHL ještě šest sezón.

Reklama

Související témata: