Hlavní obsah

Obránce Rozsíval zůstává v Rangers

NEW YORK

Klub NHL New York Rangers konečně uzavřel jednání s českým obráncem Michalem Rozsívalem, který za klub v minulém ročníku nejvyšší zámořské ligy nastoupil ke všem dvaaosmdesáti zápasům, ale po sezóně se stal volným hráčem. Hráč, který vyhrál prestižní hodnocení plusových a mínusových bodů v základní části celé NHL, souhlasil s podmínkami nové smlouvy, kterou mu klub předložil. Podmínky nebyly zveřejněny.

Foto: REUTERS

Bek Michal Rozsíval bude členem české kolonie v NY Rangers i v příštím ročníku zámořské NHL.

Článek

Rozsíval, který pětatřiceti plusovými body překonal očekávání zámořských odborníků, si v první sezóně v dresu Rangers připsal také pět gólu a pětadvacet asistencí. V průměru strávil na ledě dvacet sedm a půl minuty za zápas, což bylo nejvíce ze všech hráčů Rangers. Třetí místo obsadil také v klubovém pořadí zablokovaných střel.

Rozsíval byl draftován do NHL v roce 1996, kdy si jej ve čtvrtém kole vybral Pittsburgh. Dres Tučňáků rodák z Vlašimi poprvé oblékl v roce 1999 a v sezóně 2001/2002 byl s pěti góly a dvaceti asistencemi nejproduktivnějším bekem svého klubu.

V sezóně 2003/2004 přišel o celý ročník zámořské soutěže vinou zranění kolena, které si přivodil při tréninkovém kempu. Během výluky NHL, která vymazala z análů zámořské soutěže kompletní ročník 2004/2005, oblékal v české extralize dres Třince a Pardubic, s nimiž získal mistrovský titul. Loni v září se už jako volný hráč upsal na jeden rok newyorským Rangers a rozšířil tak početnou českou kolonii na Manhattanu.

Těsně předtím, než došlo k dohodě s Rozsívalem, se vedení Rangers domluvilo na kontraktu s dvojicí volných obránců - čerstvým vítězem Stanleyova poháru Aaronem Wardem z Caroliny a českým bekem Karlem Rachůnkem, jenž uplynulé dvě sezóny hájil dres ruské Jaroslavle. Obranu Rangers naopak opustil Tom Poti, jenž se dohodl na smlouvě s konkurenčními Islanders.

Reklama