Hlavní obsah

Kaberle s Vašíčkem si užijí Stanleyův pohár

Martin KézrPrávo

Posedmé v historii se ve čtvrtek před polednem objeví Stanleyův pohár v Česku. Až do pátečního večera si jej celkem ve třech městech budou užívat dva hokejisté, kteří s Carolinou na jaře vyhráli finále play-off.

Článek

I když obránce František Kaberle i útočník Josef Vašíček chystají své soukromé oslavy jen s rodinou a přáteli, oficiální akce s trofejí absolvují společně. "Jsme domluveni, že to všechno zvládneme, jen ve čtvrtek šéfuji oslavám já a v pátek pak Pepa," říká Kaberle.

Stanley cup s tradičním doprovodem osobních strážců dorazí na ruzyňské letiště z Ruska, kde ho v Omsku a Moskvě předváděl obránce Hurikánů Tverdovskij. "Máme program naplánován minutu po minutě, tak jen doufám, že přiletí včas," tvrdí Kaberle, jenž bez otálení proto odveze pohár do rodného Kladna, kde s ním chce zajít do kabiny na zimním stadiónu ještě dřív, než v 15 hodin začne v areálu stadiónu Sletiště akce pro fanoušky, spojená s autogramiádou obou vítězů.

Večer Kaberle chystá doma soukromou party. "Chci si pohár pořádně prohlédnout, po finále nebyl moc čas. Těší se taky naši, brácha i babičky," říká obránce, jenž zve i Jaromíra Jágra, který získal Stanley cup v roce 1991 i 1992, ale tehdy se ještě cenný hokejový grál na putovní cestu mezi hráče nevydával.

Vašíčkova tečka za angažmá v Carolině

Veřejnost má šanci vidět pohár znovu až v pátek od 9 do 11 hodin na stadiónu pražské Slavie v Edenu. Vašíček se s ním totiž chce pochlubit i klubu, kde hrál v sezóně 2004/05 při výluce NHL. Akce předchází v poledne začínajícímu přípravnému utkání domácích s Havlíčkovým Brodem, mužstvem z rodného města slavícího hokejisty.

Na Vysočinu pak zavítá trofej zítra odpoledne. V 15 hodin ji Vašíček v doprovodu Kaberleho vezme na brodskou radnici, o hodinu později na náměstí a v 17.30 h zakončí oficiální putování Stanley cupu akce na místním zimním stadiónu Kotlina.

"Organizace oslav se ujalo město, já si jen přál, aby mohlo pohár vidět a třeba si s ním pořídít i fotky co nejvíc lidí," tvrdí útočník, který v létě přestoupil do Nashvillu. "Ten den se Stanley cupem pro mne bude vlastně tečkou za pěti lety v Carolině," dodává Vašíček, jenž závěrečnou oslavu plánuje do svého penziónu.

Reklama