Hlavní obsah

Útočník Adam Musil se přesunul ze St. Louis na farmu

St. Louis

Český hokejový útočník Adam Musil, který má i kanadské občanství, zamířil ze St. Louis na farmu do celku San Antonio Rampage v nižší AHL. Dvacetiletý mladší syn bývalého reprezentačního obránce Františka Musila a vnuk legendy Jaroslava Holíka už v AHL hrál krátce na konci minulé sezony a na premiéru v NHL čeká.

Foto: Bill Boyce, ČTK/AP

Adam Musil (54) v dresu St. Louis v souboji s Gemelem Smithem (46) z Dallasu.

Článek

St. Louis si rodáka z kanadské Delty vybralo v roce 2015 v pátém kole draftu. V přípravě sehrál Musil za Blues tři zápasy a nebodoval. V AHL na konci uplynulého ročníku nastoupil za předešlý farmářský tým Blues Chicago Wolves. V šesti duelech play off si připsal pět bodů za tři trefy a dvě asistence.

Předtím Musil sehrál za čtyři roky v juniorské WHL v dresu Red Deer Rebels v základní části 251 zápasů a zaznamenal 162 bodů za 65 branek a 97 přihrávek. Ve 26 utkáních play off si připsal 14 bodů za tři góly a 11 asistencí.

Původně oblékal dres Kanady, ale nakonec se rozhodl pro české barvy a na přelomu loňského a letošního roku se představil na mistrovství světa hráčů do 20 let v Montrealu. Musilův o čtyři roky starší bratr David, který už okusil NHL v Edmontonu, se po osmiletém působení v zámoří před sezonou vrátil do Česka a posílil Třinec.

Reklama