Hlavní obsah

Martin Ručinský se v NHL upsal St. Louis

NEW YORK

Martin Ručinský opustil kolonii českých hokejistů v New Yorku Rangers a od nové sezóny NHL bude znovu hrát za St. Louis. Vedení Blues s útočníkem ve středu podepsalo dvouletou smlouvu. Pětatřicetiletý Ručinský si v uplynulé sezóně připsal v dresu Rangers v průměru více než bod na zápas, v 52 duelech nasbíral v 55 bodů.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Martin Ručinský s přítelkyní Petrou Faltýnovou.

Článek

V St. Louis Ručinský podepsal dvouletý kontrakt za 4,75 miliónu dolarů. V příští sezóně by si měl vydělat 1,75 miliónu, zbylé tři milióny pak v ročníku 2007/08. Navíc má ve smlouvě zvláštní klauzuli, že jej Blues nemohou bez jeho svolení vyměnit jinam. Český útočník už působil v St. Louis v sezóně 2002-03, než byl v březnu 2003 vyměněn do Vancouveru.

"Víme, že když zde hrál předtím, tak zde byl spokojený a také jsme spoléhali na další věci. Tehdy se velmi dobře doplňoval s Dougem Weightem a navíc se dobře zná s Čajánkem," řekl pro deník St. Louis Post-Dispatch předseda Blues John Davidson, který dříve působil jako analytik v Madison Square Garden a Ručinského dobře zná.

Ručinský je olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa a celkem v zámořské NHL odehrál 869 zápasů s bilancí 224 branek a 339 asistencí. Do NHL si ho v roce 1991 v draftu vybral jako celkově 20. v pořadí Edmonton, postupně pak působil v týmech Quebeku, Montrealu, Dallasu, St. Louis, Vancouveru a Rangers.

Reklama