Hlavní obsah

Bitka českého šikuly v NHL. Fanoušci si vše nahráli na telefony

Praha

Jeho ruce jsou navyklé na jinou hokejovou práci, ale občas se nevyhnete nečekanému. Útočník Bostonu David Krejčí se v přípravě na NHL popral. Na souboj ho vyzval devatenáctiletý Nolan Patrick z Philadelphie. Dvojka letošního draftu proti 63. pozici z roku 2004. Mládí vs. zkušenost. Nula zápasů v NHL vs. 705 duelů.

Foto: Steven M. Falk, ČTK/AP

Český útočník Bostonu David Krejčí se stihl během přípravného duelu na nový ročník NHL i poprat s Nolanem Patrickem z Philadelphie Flyers.

Článek

Drzé mládí proti protřelému hokejistovi, který se řadí mezi ty šikovné, na bitky ruce moc nepoužívá. I postavu k tomu nemá předurčenou - 183 cm a něco málo přes 80 kilo. Proti němu téměř 190 cm a váha devadesáti kilo.

Oni dva nebyli nakonec jediní, kdo se do sebe pustili. Na ledě se utvořilo více dvojic. Svého parťáka měl i David Pastrňák. Krejčí s Patrickem si dali nejdříve zahřívací kolo, až poté došlo na boxerskou vložku.

Krejčímu se patrně moc nechtělo, poslouchal soka a jeho slovní přestřelku, ale když se do něj Patrick opřel hokejkou, Krejčí odhodil rukavice a fanoušci se dočkali boxerského představení, které patřilo k těm opatrnějším, což fanouškům vůbec nevadilo. Vzali telefony do rukou a vše si v klidu natočili.

„Přípravné zápasy jsou stejné jako utkání v sezóně. Tohle je nejlepší způsob, jak se připravit. Stalo se, je to sport pro chlapy. Nechci za něj mluvit, ale bylo to trochu za hranou. Je to jeho první rok, asi si chtěl získat respekt," citoval českého forvarda server csnne.com.

Philadelphia nakonec vyhrála 5:1. V dresu Bostonu si připsal Krejčí gól a Pastrňák asistenci. Z druhé střídačky bodoval Voráček, který vstřelil gól, přihrával mu Gudas.

Reklama

Související témata: