Hlavní obsah

Obránce Šimek bude bojovat o NHL na farmě San Jose v AHL

Český hokejový obránce Radim Šimek bude o šanci v NHL v dresu Sam Jose Sharks bojovat na farmě v celku San Jose Barracuda v nižší AHL. Pětadvacetiletý účastník posledních dvou mistrovství světa podepsal v květnu jako nedraftovaný volný hráč roční smlouvu a opustil Liberec, s kterým loni získal titul a letos extraligové stříbro.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radim Šimek už má sbaleno. Místo za San Jose bude hrát na farmě v AHL (ilustrační foto)

Článek

V přípravě sehrál Šimek za San Jose čtyři zápasy a připsal si jednu asistenci. Se Sharks má kontrakt se základním příjmem 925 tisíc dolarů a dalších 425 tisíc by mohl získal na výkonnostních bonusech. Při pobytu na farmě ale jeho příjem činí jen 70 tisíc dolarů.

Šimek ještě v sezóně 2013/14 nastupoval střídavě za extraligový Liberec a prvoligové Benátky nad Jizerou. Do sestavy Bílých Tygrů v nejvyšší soutěži se nastálo prosadil v dalším ročníku a v listopadu 2015 debutoval na turnaji Karjala v české reprezentaci.

V uplynulé sezóně si Šimek připsal v extralize v 58 zápasech včetně play off 32 bodů za 13 branek a 19 asistencí. Na mistrovství světa v Paříži zaznamenal v osmi duelech dva body za gól a přihrávku. Liberci loni pomohl k premiérovému zisku titulu. V extralize má na kontě celkem 211 utkání a 91 bodů za 37 branek a 54 asistencí.

Reklama

Související témata: