Hlavní obsah

Hertlova haluz. Vysmátý Čech totálně zmátl brankáře Montrealu, pak byl za hvězdu

San Jose/Praha

Brankáře Montrealu Careyho Price oklamal dokonale. Gólman neměl vůbec ponětí, jak skončil puk za jeho zády. Šibalský úsměv forvarda San Jose během následné oslavy však naznačoval, že ani český útočník takhle dokonalou trefu neměl v úmyslu a vše se událo spíše shodou příznivých okolností.

Foto: John Hefti, Reuters

Tomáš Hertl (48) ze San Jose se raduje z gólu proti Montrealu.

Článek

To ale nakonec není podstatné, Hertl zkrátka v přesilovce tečoval Thorntonovu přihrávku za gólmanova záda a jeho trefa na 3:1 se nakonec ukázala být vítězná, protože Žraloci ve svém posledním domácím duelu před venkovním tripem zvítězili 5:2.

Jak se rozhodující trefa zrodila? Opakovaný záznam prozrazuje, že Hertl si chtěl zpracovat puk a rychlou kličkou před bránu si připravit pozici pro zakončení. Price reagoval na jeho pohyb, ale vůbec si nevšiml, že puk z hokejky českého reprezentanta sklouzl a míří do jeho brány.

„Někdy něco podobného potřebujete," smál se v pozápasovém rozhovoru Hertl. „Padá hodně takových gólů. Už nějakých dvacet sekund předtím jsem se měl trefit. Dvakrát jsem dorážel, pak jsem trefil tyč....Ale nevadilo by mi pokaždé takhle skórovat. I kdybych dal dvacet takových, gólů budu spokojený," pokračoval v uvolněném duchu.

Hertl si připsal druhou trefu v sezóně, v utkání přidal ještě jednu asistenci a byl vyhlášen třetí hvězdou večera. Vítězství bylo především velkou vzpruhou pro tým, který po sérii pěti domácích zápasů míří na kluziště soupeřů.

„Jsem rád, že jsme vybojovali tyhle dva důležité body před venkovní sérií. Skvěle jsme zvládli přesilovky. Dali jsme pár šťastných gólů, ty jsou ale potřeba. Brankář Jones byl dneska skvělý předváděl neuvěřitelné zákroky," dodal český forvard.

Reklama

Související témata: