Hlavní obsah

V Detroitu frčí československá parta. Slovák Tatar má pro nováčka jen slova chvály

Toronto

Byl zklamaný. Aby ne. Slovenský hokejista Tomáš Tatar těžko rozdýchával, že jeho Detroit prohrál utkání NHL v Torontu 3:6. "Zápas ovlivnily dva rychlé góly na konci první třetiny. Bylo to velmi nepříjemné a stalo se to letos již podruhé," kroutil hlavou. Rudá Křídla přitom podle něj rozjela zápas slušně. "Měli jsme velký tlak. Bohužel jsme naše šance neproměnili. Soupeř pak ze dvou střel dal dvě branky a to nás dostalo na kolena. Bylo to těžké na psychiku, ale takový je hokej."

Foto: Joshua Dahl, Reuters

Slovenský hokejista Tomáš Tatar se v dresu Detroitu dokáže i poprat, jako v tomto případě s Erikem Haulou z týmu Vegas Golden Knights.

Článek

Zápas jste ale nezabalili a ve druhé třetině jste i vykřesali naději. Snížili jste na 3:4, vstřelil jste jednu branku svou jubilejní 100. v NHL. Cítili jste šanci se zápasem ještě něco udělat?

Ve druhé třetině se to přece jen otevřelo, dali jsme góly, ale další branka v oslabení nás psychicky opět položila. Jsem rád, že mi to tam padlo, ale vyměnil bych to za výhru. Teď se již musíme soustředit na další zápas.

V závěru jste měl při power-play velkou příležitost, ale nevyšlo to...

Myslel jsem, že obránce vyhodí puk, ale ten mu odskočil ke mně, ale já to nečekal. Byla tam už jen prázdná branka, škoda.

V úvodu sezóny se hodně dařilo nováčkovi Martinu Frkovi. Co na jeho výkony říkáte?

Martin mě velmi příjemně překvapil. Přišel na kemp velice dobře připravený. Hrál v přípravě velice dobře. Jeho hlavní zbraní je střela. Je to hráč, který musí často střílet, protože je to typický koncový hráč. Je dobře, že se mu podařilo skórovat v úvodu sezóny, takže z něho spadla tréma. Doufám, že bude v těchto výkonech pokračovat.

Vy, Petr Mrázek a Martin Frk si v mužstvu velmi rozumíte.

Chodíme spolu skoro pravidelně na večeře. Držíme tak československou partu, je to fajn.

Reklama

Související témata: