Hlavní obsah

Co dělám špatně? ptal se sám sebe Neuvirth. Na ledě ale září, i kvůli malé Emily

Philadelphia/Praha

V nové sezóně sice v brankovišti Flyers nedostává tolik prostoru jako jeho kolega Brian Elliott, když už ale Michal Neuvirth ve dvou případech šanci obdržel, pokaždé patřil mezi nejlepší hráče svého týmu. Devětadvacetiletému českému gólmanovi na ledě pomáhá i pohoda v osobním životě, když se mu s jeho snoubenkou Karolínou Gudasovou před měsícem narodil první potomek, dcera Emily.

Foto: Chris Szagola, ČTK/AP

Gólman Philadelphie Michal Neuvirth při utkání s Floridou.

Článek

„Je to opravdu úžasný pocit, když přijdete domů, a tam na vás čeká děťátko. Minulý rok jsem tu byl většinou sám a je rozhodně lepší mít rodinu u sebe," pochvaluje si brankář, který ve Philadelphii načíná třetí sezónu.

„Teď mám další motivaci, hraju pro svou rodinu. Být tátou je totiž skvělé. Mám úžasnou snoubenku, která se stará o Emily, jak to jen ona potřebuje," říká o své partnerce Karolíně, sestře spoluhráče Radka Gudase, kterou letos požádal o ruku.

 

#Family ❤️ #Rodina

Příspěvek sdílený Karolina Gudasová (@karolinagudasova),Zář 20, 2017 v 4:21 PDT

„Obvykle dám malou do postele mezi desátou a půl jedenáctou, během noci k ní pak vstává Karolína a krmí ji. Mám hluboké spaní a malá mě vůbec nebudí," směje se Neuvirth.

V brance Letců se zatím střídá s dvaatřicetiletým Brianem Elliottem. Kanadský gólman, který před sezónou zamířil do Philadelphie jako posila z Calgary, sice dostává prostor častěji, statistická čísla ale hovoří v Neuvirthův prospěch.

Porovnání gólmanů Flyers:
Michal NeuvirthBrian Elliott
Zápasy24
Výhry13
Obdržené góly313
Průměr inkas. gólů1,513,25
Úspěšnost zákroků95,6%88,4%
Čistá konta00

Ve svém premiérovém zápase v ročníku sice i přes 25 zásahů neodvrátil prohru 0:2 s Los Angeles, toto úterý ale proti Floridě předvedl čtyřicet úspěšných zákroků a po triumfu 5:1 byl vyhlášen první hvězdou utkání. Přitom před zápasem měl ústecký rodák obavy, aby se na něm nepodepsala dvanáctidenní zápasová pauza.

„Když nějakou dobu nechytáte, začnete se sám sebe ptát, co děláte špatně. Takže jsem před zápasem byl trochu víc nervózní než jindy, ale zvládnul jsem se s tím vypořádat," těšilo Neuvirtha, že spoluhráčům před sebou dodával klid.

„Zpočátku jsem sice s pukem trošku bojoval, ale po pár zákrocích jsem se uklidnil. Sice jsem dlouho nehrál, ale trénoval jsem opravdu poctivě. Každodenní práce přinesla ovoce," potěšilo ho.

Svými výkony si tak u trenéra Davea Hakstola razantně říká o větší prostor. Objeví se mezi třemi tyčemi i ve čtvrtek, kdy Philadelphia hostí Nashville?

Reklama

Související témata:
Karolína Gudasová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články