Hlavní obsah

Absence hvězd NHL? Olympiáda může být zajímavější než v Soči, soudí manažer Kanady

New York/Praha

Pro drtivou většinu zámořských fanoušků ztrácí hokejový olympijský turnaj v jihokorejském Pchjongčchangu kvůli absenci hvězd z NHL na zajímavosti. Generální manažer kanadské reprezentace Sean Burke, který výběr Javorového listu pro podnik pod pěti kruhy skládá, však podobné teorie rezolutně odmítá.

Foto: Profimedia.cz

Generální manažer Kanady Sean Burke.

Článek

„Myslím si, že lidé zapomínají, jak je hokej zajímavý, když je vyrovnaný," uvedl padesátiletý Burke v rozhovoru pro Sportsnet v narážce na to, že hokejové velmoci budou muset vybírat své týmy převážně jen z hráčů působících v Evropě, takže by se kvalitativní rozdíl mezi nimi a ostatními reprezentacemi měl snížit.

„Na juniorském mistrovství světa taky nehrají ti nejlepší hráči na světě, ale jen nejlepší mladíci. A stejně jsme všichni přilepeni k televizím. Protože je to soutěživé. Hrají se skvělé zápasy, padají góly, dělá se poměrně dost chyb, dochází ke ztrátám vedení. Prostě všechny věci, které dělají hokej zábavnější," soudí Burke, který během své brankářské kariéry startoval na dvou olympiádách a z té v roce 1992 si přivezl z Albertville stříbrnou medaili.

Burke: Minulá olympiáda nebyla příliš zábavná

Na posledním olympijském turnaji v Soči sice Kanaďané s hvězdami typu Sidneyho Crosbyho, Jonathana Toewse nebo Careyho Price nenašli přemožitele, dominantními výkony však rozhodně neuchvátili. Jen jednou za celý turnaj vstřelili v zápase více než tři branky (proti outsiderovi z Rakouska).

„Nemyslím si, že minulá olympiáda byla příliš zábavná. Naopak ta blížící se má potenciál být o mnoho zajímavější. Když lidi přestanou s řečmi typu: ´Neznám jména těchto hráčů,´ tak si budou užívat hokej, který bude soutěživý a extrémně intenzivní. Bude to zábava," předpokládá Burke.

Reklama

Související témata: