Hlavní obsah

Jako noc a den. Život gólmana v NHL, to je někdy horská dráha

Colorado/Praha

Tohle byla velká šichta. Jednou můžete být dole, podruhé zase nahoře, sport je nevyzpytatelný. Brankář Colorada Semjon Varlamov musel čelit šedesáti střelám v utkání NHL. Tři skončily za jeho zády. I přes tuto palbu Carolina prohrála 3:5. Ruský gólman Lavin si počtem zákroků připsal sezónní klubový rekord.

Foto: Brian Fluharty, Reuters

Mám ho. Ruský brankář Colorada Semjon Varlamov v akci.

Článek

„Byl to opravdu těžký zápas, hlavně pro hlavu. Měli jsme dobrý start, ale pak se vše zhroutilo. Tady nejsou jednoduchá utkání. Jestliže máte špatný zápas, v dalším se musíte odrazit zpět. Zapomenout a jet dál," cituje server nhl.com Varlamova. A dobře ví, o čem mluvil.

Devětadvacetiletý rodák ze Samary si připsal dvakrát více zákroků než v jiných zápasech, přesto byl v pohodě.

„Vlastně se necítím špatně. Někdy máte třicet zákroků a máte toho plné zuby, jenže nikdy nevíte, jak vaše tělo reaguje," byl v pohodě gólman, který si proti Carolině připsal 95% úspěšnost zákroků. Varlamov kapituloval už po 55 sekundách. Překonal ho Victor Rask. První dvacetiminutovka skončila nakonec nerozhodně 2:2.

Klíčem bylo vidět puk

„Fenomenální. Dnes večer byl výjimečný, co více můžete říct," nechal se slyšet kouč Jared Bednar.

A Varlamov ví, co měl trenér na mysli. Jednou se cítíte mizerně, podruhé se nebes dotýkáte. V předchozím utkání zlikvidoval jen čtrnáct střel a odnesl si sedm gólů od Las Vegas. Z pekla do nebe, život hokejové brankáře je někdy jízda na horské dráze.

V probíhajícím ročníku NHL má Rus za sebou osm utkání, po pěti odešel jako vítěz. V průměru inkasoval tři branky na duel. „Vždycky se bavíme na ledě, v šatně, říkám, že pro mě je nejdůležitější vidět letící puk. Věděli jsme, že Carolina střílí z každé pozice. To bylo v tomto utkání klíčové, viděl jsem hodně střel," pochvaloval si Varlamov, který byl vyhlášen první hvězdou utkání.

Reklama

Související témata: