Hlavní obsah

Bitku muselo řešit číslo 68. Hokejka do lýtka a byla mela i mezi střídačkami

Ubývá bitek v NHL? V utkání Detroitu s Calgary tomu bylo trochu jinak. Souboj jeden na jednoho, hromadné výměny názorů, gólmani mimo své brankoviště a jedno válení se mezi střídačkami, které řešil rozhodčí přehnutý přes mantinel. Navrch deset gólů a výhra domácích 8:2. Tenhle zápas musel bavit. "Ztrapnili nás, dostali jsme na zadek," byl přísný kouč Plamenů Glen Gulutzan po nejvyšší porážce v sezóně.

Foto: Rick Osentoski, Reuters

Hromadná bitka v závěru utkání Detroit - Calgary.

Článek

Do konce poslední třetiny zbývalo šest minut. Detroit vedl pohodlně 6:2, když se do sebe pustili detroitský vousáč Luke Witkowski a Brett Kulak, který dostal, soupeř mu naložil a pak ho máchal jako prádlo. Útočník Rudých křídel neměl dost a vyžadoval si další potravu. Nedostal. Zatím.

Bitka dvou byl jen předkrm k většímu představení. Když jel Witkowski do šatny, Matthew Tkachuk ho hokejkou sekl do lýtka. A jelo se znovu. Během pár sekund se mleli hráči na ledě, ruku k dílu se snažili přidat i ti ze střídačky. Do boje se lehce vložil i Michael Frolík i gólman Jimmy Howard.

Práci navíc měl i muž s číslem 68, ale nešlo o Jaromíra Jágra v dresu Calgary, tady se potil mezi střídačkami rozhodčí s číslem 68 na zádech. Nakonec sudí poslali pět hráčů předčasně do kabin a rozdali 111 trestných minut.

„Věděli jsme, že potřebujeme, aby více kluků bodovalo, a to se teď stalo. Dnešní noc byla skvělá pro celý tým," byl spokojený gólman Howard.

Reklama

Související témata: