Hlavní obsah

Faksa se bleskovým hattrickem zapsal do historie. Jsem ohromně šťastný, jásá

Skvělým kouskem se v úterý večer blýskl v NHL český útočník Radek Faksa, který svým prvním hattrickem během kariéry v nejlepší lize světa pomohl Dallasu jako jediný střelec utkání k výhře v Las Vegas 3:0. A je jasné, že byl po životním duelu nadšený.

Foto: ČTK

Český centr Dallasu Radek Faksa se raduje se spoluhráči ze svého gólu v utkání na ledě Tampy Bay.

Článek

„Za ty góly jsem ohromně šťastný. Když se trefím, prožívám velké emoce. Ale tou vůbec nejdůležitější věcí je samozřejmě vítězství týmu," rozplýval se po svém parádním představení. „Tahle sladká výhra venku mě hodně těší. Potřebovali jsme ji," dodal třiadvacetiletý útočník.

Dosud se v sezóně trefil pětkrát a ještě nikdy nedal v utkání NHL více než jeden gól. Teď stihl nasázet v rozmezí šesti minut a 46 sekund hned tři. A v historii organizace (Dallas/Minnesota) zaznamenal druhý nejrychlejší čistý hattrick. Bill Goldsworthy ho stihl v roce 1973 nasázet proti LA Kings za 5 minut a 32 sekund.

„Je to určitě něco speciálního. Je hezké vidět hráče, jako je on, který maká naplno a do zápasu jde tím správným způsobem. Jsem rád, že si Radek užil takový úspěch," vyzdvihl svého spoluhráče útočník Jamie Benn.

Kouč Dallasu Ken Hitchcock si zase pochvaloval, jak Faksova lajna splnila úkoly, které jí zadal.

„Před dvěma dny jsem je začal nasazovat proti elitním hráčům soupeře. A oni tu výzvu vzali za svou. Chtěli jsme, aby převzali víc zodpovědnosti. A myslím, že uspěli. Tohle můžeme praktikovat i v dalších zápasech," těšilo kouče.

Reklama

Související témata: