Hlavní obsah

Před lety si zachytal v Plzni, teď je první hvězdou týdne v NHL

New York

Před Vánocemi zářili v NHL gólmani. Finský brankář Tuukka Rask z Bostonu byl vyhlášen první hvězdou uplynulého týdne v NHL. Mezi trojici oceněných hokejistů se dostali také útočník Mathew Barzal z New York Islanders a gólman James Reimer z Floridy. Dvacetiletý nováček Barzal se dočkal této pocty poprvé v kariéře.

Foto: Greg M. Cooper, Reuters

Finský brankář Tuukka Rask z Bostonu byl vyhlášen první hvězdou uplynulého týdne v NHL.

Článek

Třicetiletý Rask chytal ve třech ze čtyř utkání Bostonu v minulém týdnu, pomohl týmu ke třem výhrám, měl průměr 1,30 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 95,4 procenta. Celkem 83 úspěšnými zákroky se podílel na vítězstvích nad Columbusem 7:2, nad Winnipegem 2:1 po samostatných nájezdech a nad Detroitem 3:1.

Mezi tři hráče týdne se dostal potřetí v kariéře, první hvězdou byl také loni v polovině listopadu. Gólman, který v sezóně 2012/13 při výluce v NHL vypomáhal v extralize Plzni, v tomto ročníku vychytal v 24 duelech 11 vítězství, má průměr 2,28 gólu na utkání, úspěšnost 91,8 procenta a jednou udržel čisté konto.

Barzal si ve třech utkáních připsal šest bodů za čtyři branky a dvě asistence. Ve čtvrtečním duelu s Winnipegem pomohl k vítězství 5:2 svým prvním hattrickem v NHL. Nejproduktivnější nováček soutěže má na kontě z 36 utkání 35 bodů za 12 tref a 23 přihrávek.

Devětadvacetiletý Reimer přispěl ke třem vítězstvím Floridy ze tří duelů průměrem 1,33 branky na zápas, úspěšností 96,4 procenta a jedním čistým kontem. V utkáních na ledě Arizony (3:2), s Minnesotou (4:2) a s Ottawou (1:0) pochytal 106 ze 110 střel. V sezóně odchytal 23 zápasů s průměrem 3,15 gólu na utkání a s úspěšností 90,8 procenta.

Reklama

Související témata: