Hlavní obsah

Trenér Rangers chce určit kapitána, nejdříve osloví Jágra

NEW YORK

Trenér hokejistů New Yorku Rangers Tom Renney chce mít pro nadcházející sezónu NHL co nejdříve určeného kapitána. Prvním osloveným by podle zámořských médií měl být čtyřiatřicetiletý český útočník Jaromír Jágr. Ten byl mezi kandidáty i před minulou sezónou, funkce se s omluvou vzdal, neboť se na ni podle svých slov ještě necítil.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaromír Jágr.

Článek

Renney tehdy situaci vyřešil jmenováním tří asistentů bez kapitána. Na konci sezóny už však Jágr k celé záležitosti prohlásil, že dělat v Rangers kapitána by pro něho bylo poctou. A Renneyho vyjádření nahrává možnosti, že se Jágr této pocty dočká již v blížícím se ročníku 2006/07.

"Budu si chtít popovídat s chlapíkem, o němž si myslím, že by kapitánem mohl být. Přinejmenším zde bude opět silná skupina vůdčích osobností, a pokud bude potřeba mít opět trojici asistentů, tak ji mít budeme. Ale pokud budu mít možnost jmenovat kapitána, tak to udělám," uvedl pro list New York Post šéf střídačky Rangers.

Renney jmenoval mezi adepty vedle Jágra také zkušeného třiatřicetiletého obránce Dariuse Kasparaitise a sedmatřicetiletého elitního kanonýra Brendana Shanahana, čerstvou posilu newyorského týmu. Všeobecně se však očekává, že český olympijský vítěz a sedminásobný vítěz Zlaté hokejky bude z této trojice prvním osloveným a po vydařené minulé sezóně trenérovu nabídku přijme.

Rekonvalescence pokračuje dobře

Jágr zaznamenal během uplynulé sezóny v 82 utkáních 123 bodů za 54 gólů a 69 asistencí, přičemž dlouho vévodil ligovým statistikám. O šestou Art Ross Trophy ho až v závěru základní části soutěže připravil drtivým finišem Joe Thornton ze San Jose, jenž nasbíral o dva body více.

I tak šlo o jeden z nejvydařenějších ročníků, který kladenský rodák v zámoří odehrál. Vedle osobních úspěchů v podobě překonání několika klubových rekordů dovedl Jágr díky své herní pohodě Rangers opět po devíti letech do play-off a 123 bodů bylo jeho třetím nejvyšším součtem v NHL.

Momentálně se Jágr zotavuje z květnové operace levého ramena, ale rekonvalescence i podle vyjádření Renneyho pokračuje dobře. "Jagsovi se daří dobře, každý den bruslí, může využít plného rozsahu pohybu i pracovat s pukem," dodal Renney.

Reklama