Hlavní obsah

Potvrzeno! Jágr míří z NHL do Česka. Chce vrátit Kladno do extraligy

Calgary/Kladno
Aktualizováno

Hotovo, Jaromír Jágr balí kufry v Calgary, opouští NHL. Českou legendu, kterou Calgary zařadilo na seznam volných hráčů - tzv. waiver list, si žádný ze 30 zbývajících klubů NHL nevybral. Informaci potvrdil server kanadské televize TSN. Hvězdného veterána tak i podle zámořských zdrojů čeká návrat do Kladna. A to ve 22 hodin potvrdil i klub.

Foto: Igor Stančík

Jaromír Jágr se vrací, bude hrát za Kladno.

Článek
Fotogalerie

„Jaromír Jágr je připravený na návrat do Česka a chce pomoci Rytířům k návratu do extraligy. Aby za nás mohl nastoupit, musíme splnit všechny úřední náležitosti do posledního lednového dne, kdy podle regulí Českého svazu ledního hokeje končí přestupní termín," uvedl tiskový mluvčí Rytířů Kladno Vít Heral.

Kladenský klub začal vyřizovat takzvanou transfer kartu. Ta je kromě hráčské smlouvy nezbytná pro Jágrův přesun z Calgary Flames do Kladna.

„Jsem hluboce vděčný Plamenům, fanouškům a městu Calgary za skvělé přivítání. Teď už se těším na pokračování sezóny na Kladně," citoval Jágra server nhl.com. „Jaromírova kariéra mluví sama za sebe," řekl generální manažer klubu Brad Treliving. „On je legenda našeho sportu a my jsme velmi vděční, že byl v Calgary a psal zde svoji kariéru," dodal.

Patera ví, že Jágr pomůže

Podle asistenta trenéra a někdejšího Jágrova spoluhráče z Kladna i reprezentace Pavla Patery je na příchod brzy šestačtyřicetiletého velikána v kabině vše nachystáno. „Hráč jeho kvalit nám strašně moc pomůže. Varianty na jeho zařazení do sestavy máme samozřejmě připravené."

Kdy by se Jágr mohl objevit v Česku a potažmo v kladenském dresu zatím není potvrzeno. Jisté je, že půjde o hodiny, maximálně dny.

Jágr tím pádem velmi pravděpodobně definitivně ukončil své působení v nejlepší lize světa, v níž odehrál v základní části 1733 zápasů a nasbíral v nich 1921 bodů. Za Calgary nastoupil pouze ke 22 zápasům, v nichž zaznamenal jeden gól a šest asistencí.

Informace z Kanady

Informaci o návratu na Kladno podpořil na svém twitteru tři minuty po 18 hodině novinář z TSN Bob McKenzie. „Očekává se, že smlouva v Calgary bude rozvázána a Jágr nabere směr Kladno v České republice." Za 10 minut přidal podobnou zprávu Wes Gilbertson, který dodal, že informaci ještě nepotvrdil samotný klub.

Od 31. prosince loňského roku kvůli zranění v dolní polovině těla Jágr nehrál a 14. ledna byl zpětně umístěn na listinu zraněných hráčů. Zdravotně strádajícího 45letého veterána si pak podle očekávání z waiver listu nikdo nestáhl.

Pokud Jágr za Rytíře nastoupí, a nakonec zůstane v jejich dresu do konce sezóny, potřebuje odehrát 15 zápasů, aby mohl nastupovat i v baráži o extraligu.

Postoupí Kladno s Jágrem v tomhle soutěžním ročníku do extraligy?
Ano
33,1 %
Ne
66,9 %
Celkem hlasovalo 19413 čtenářů.

Reklama

Související témata: