Hlavní obsah

Cestovatel Anson Carter se upsal Columbusu

NEW YORK

Hokejový útočník Anson Carter podepsal roční smlouvu v Columbusu, která mu v jeho už sedmém působišti v NHL přinese 2,5 miliónu dolarů. Dvaatřicetiletý Kanaďan odehrál v minulém ročníku životní sezónu ve Vancouveru, kde zaznamenal s 33 góly nejúspěšnější rok a byl nejúdernějším hráčem týmu v přesilovkách.

Foto: www.canucks.com

Kanadský hokejista Anson Carter.

Článek

Columbus angažováním Cartera reagoval na trucování ruského útočníka Nikolaje Žerděva. Ten hraje momentálně v Rusku a snaží se na Blue Jackets vymoci lepší kontrakt. Když se s klubem nedohodne do 4. října, tak už v letošní sezóně NHL nebude moci nastoupit.

"Stále chceme, aby Žerděv byl součástí naší organizace. Ale museli jsme na nastalou situaci nějak reagovat," vysvětlil pro deník USA Today generální manažer Columbusu Doug MacLean podpis smlouvy s Carterem, jenž měl statut volného hráče. "Několikrát jsem měl možnost jej vidět a je to silný hráč vhodný na přesilovky," pochvaluje si novou posilu.

Carter prošel v NHL kluby Washingtonu, Bostonu, Edmontonu, New Yorku Rangers, Los Angeles a Vancouveru. V 610 zápasech zaznamenal 191 gólů a 202 asistencí. V dresu s javorovým listem se navíc stal mistrem světa v letech 1997 a 2003. V Columbusu by měl patřit ke klíčovým hráčům. Pravděpodobně bude hrát v útoku s Fjodorovem a Nashem, nebo v řadě s Modinem a Davidem Výborným.

Reklama